Kod Slobodana Kašćelana zbog kamera ili dojave?

Nakon hapšenja Bigovića, novinarku “Vijesti” iz Uprave policije obavijestili da je Kašćelanova kuća pretresana zbog teksta o kamerama
326 pregleda 12 komentar(a)
Kotor, kamere, Foto: Jelena Jovanović
Kotor, kamere, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 12.12.2016. 06:21h

Cetinjanin Momčilo Bigović (46) uhapšen je juče u kotorskom naselju Trojica, u kući Kotoranina Slobodana Kašćelana, kojeg je policija označila kao jednog od vođa kavačkog klana.

Nakon hapšenja Bigovića, novinarku “Vijesti” iz Uprave policije obavijestili su da je Kašćelanova kuća pretresena u istrazi nezakonitog snimanje Kotora, te da su tada policajci pronašli Cetinjanina za kojim je raspisana međunarodna potjernica.

U zvaničnom saopštenju poslatom medijima piše da je Bigović uhapšen nakon dojave da se krije u Kašćelanovoj kući.

“Vijesti” su juče objavile da mafija ponovo snima Kotor i da su u tom gardu postavljene nove kamere, ali i da su pod budnim okom kamera i dalje oni koji u Kotor krenu zaobilaznim putem preko Trojica, koji se snima iz oba pravca. Preko puta restorana Vidikovac, na stubu ulične rasvjete postavljene su dvije kamere.

Objavljene su i fotografije novih kamera na ulazu u Stari grad i parkingu nadomak zgrade tamošnjeg Suda i Tužilaštva.

I dok je Kotor pod nadzorom, crnogorsko tužilaštvo gotovo osam mjeseci ne može da stane na kraj nezakonitom snimanju tog grada, niti da otkrije kotorskog velikog brata. Bigovića, koji je juče oko 12.30 časova uhapšen u Kotoru, policija je potraživala zbog neodazivanja na izdržavanje zatvorske kazne. On je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda u Kotoru 2014. godine.

“Službenici OB Kotor su akciju lišenja slobode Bigovića izveli u kući S. K. u naselju Trojica u Kotoru. Bigović je oko 16 časova sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, radi izdržavanja kazne zatvora”, saopšteno je juče iz Uprave polciije.

Iz te institucije poručili su da u koordinaciji sa tužilaštvom nastavljaju sa aktivnostima na pronalasku lica za kojima se traga i prikupljanju saznanja i dokaza u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih na teritoriji tog grada.

Tamošnjoj policiji mjesecima bježi sedam članova kavačkog klana, među kojima je i Kašćelan. Taj Kotoranin ranije je demantovao polcijske navode da je šef kavačkog klana. Od prošle sedmice na listi bjegunaca je i navodni član škaljarskog klana Jovan Jovanović, koji je policajcima pobjegao iz zgrade kotorske policije.

Bonus video: