Momčilo Bigović uhapšen u Kotoru, sproveden u ZIKS

Iz Uprave policije "Vijestima" je rečeno da se Bigović krio u Kašćelanovoj kući na Trojicama
157 pregleda 0 komentar(a)
kamere Kotor, Foto: Jelena Jovanović
kamere Kotor, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 11.12.2016. 15:55h

Cetinjanin Momčilo Bigović (46) uhapšen je jutros u Kotoru, u kući Slobodana Kašćelana, navodnog vođe kavačkog klana.

Cetinjanin za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica uhapšen je u istrazi nezakonitog snimanja Kotora, koju je policija počela nakon što su "Vijesti" danas objavile da je taj grad ponovo pod nadzorom mafije.

Iz Uprave policije "Vijestima" je rečeno da se Bigović krio u Kašćelanovoj kući na Trojicama, koju je jutros policija pretresla.

Taj Cetinjanin osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda u Kotoru 2014. godine.

Iz policije je saopšteno da inspektori iz Kotora pretresaju kuće osoba iz kriminalnog miljea na više lokacija u tom gradu.

Kašćelan je ranije demantovao da je šef kavačkog klana. On i Kotorani Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar i Igor Đurišić, Davor Prelević bjekstvu su od sredine septembra.

UP: Bigović uhapšen na osnovu potjernice NCB Interpol Podgorica

Iz Uprave policije saopšteno je da je kotorska policija iz Odjeljenja bezbjednosti danas uhapsila Bigovića, koji se potraživao međunarodnom potjernicom NCB Interpol Podgorica.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor danas su oko 12,30 časova, postupajući isključivo na osnovu operativnih saznanja do kojih su došli, lišili slobode lice Momčilo Bigović (46), rođenog u Cetinju, koji se potraživao međunarodnom potjernicom NCB Interpol Podgorica", kazali su iz UP.

U saopštenju se dodaje da je kotorska policja akciju hapšenja Bigovića "izvela u kući S.K. u naselju Trojica u Kotoru."

"Bigović je oko 16,00 časova sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, radi izdržavanja kazne zatvora. Momčilo Bigović je presudom Osnovnog suda u Kotoru naime osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda, počinjenog 2014. godine u Kotoru. Za njim je potom, po izvršenju krivičnog djela, raspisana nacionalna potraga, dok je međunarodna potjernica raspisana u oktobru 2016. godine. Službenici OB Kotor, u koordinaciji sa tužilaštvom, nastavljaju sa aktivnostima na pronalasku lica za kojima se traga, kao i aktivnosti na prikupljanju saznanja i dokaza u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih na teritoriji tog grada", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: