POČASTVOVAN NOBELOVOM NAGRADOM

Dilan počastvovan: Nisam imao vremena da se zapitam, da li su moje pjesme literatura?

"Da mi je neko ikada rekao da imam i najmanju šansu da dobijem Nobelovu nagradu, pomislio bih da imam iste izglede za to kao i da se nađem na Mjesecu", navodi se u Dilanovoj poruci koju je pročitala američka ambasadorka u Švedskoj Azita Raji, prenosi AFP
71 pregleda 0 komentar(a)
Bob Dilan, Foto: Beta-AP
Bob Dilan, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.04.2019. 22:03h

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost Bob Dilan uputio je u subotu poruku kojom zahvaljuje Švedskoj akademiji što mu je dodijelila takvo priznanje, ističući da je "počastvovan", iako se nije pojavio na ceremoniji dodjele.

"Da mi je neko ikada rekao da imam i najmanju šansu da dobijem Nobelovu nagradu, pomislio bih da imam iste izglede za to kao i da se nađem na Mjesecu", navodi se u Dilanovoj poruci koju je pročitala američka ambasadorka u Švedskoj Azita Raji, prenosi AFP.

"Žao mi je što ne mogu da budem sa vama, ali molim vas znajte da sam duhom definitivno sa vama i počastvovan sam ovom prestižnom nagradom", naveo je Dilan.

Dilan je takođe zahvalio Švedskoj akademiji što mu je omogućila da svoje pjesme vidi kao literarna djela.

"Nijednom nisam imao vremena da se zapitam: Da li su moje pjesme literatura?", kazao je Dilan.

"Zato se zahvaljujem Švedskoj akademiji na tome što je našla vremena da razmotri upravo to pitanje, kao i što je na njega dala tako veličanstven odgovor", navodi se u poruci slavnog muzičara.

On je dodao da "stvarno riječima ne može opisati" osjećaj što se priključio redovima prethodnih dobitnika kao što su Rudijard Kipling, Džordž Bernard Šo i Alber Kami, prenosi AFP.