NIKO NIJE ZADRŽAN

Pretresi i saslušanja u Budvi: Ubica Borete i Zečevića još na slobodi

Sagovornik iz policije kazao je da vjeruje da će vještačenje tragova izuzetih nakon ubistva u Bečićima rasvijetliti još neka ubistva počinjena u Crnoj Gori
138 pregleda 6 komentar(a)
Miljan Bulatović, Foto: Filip Roganović
Miljan Bulatović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.12.2016. 07:47h

Egzekutori Budvanina Đorđa Borete (32) još bježe crnogorskoj policiji koja je i juče u Budvi pretresla više stanova, tragajući za dokazima koji bi ih odveli do ubica.

Izvor iz istrage kazao je “Vijestima” da su pretresani stanovi više bezbjednosno interesantnih osoba, povezanih sa kavačkim kriminalnim klanom.

U istoj istrazi, inspektori su u budvanskom naselju Bečići pretresli kuću Budvanina D. K. i kontrolisali više desetina Budvana koji imaju podeblji policijski dosije.

U tamošnjoj zgradi policije saslušano je nekoliko osoba. Niko od njih nije zadržan nakon saslušanja.

Sagovornik iz policije kazao je da vjeruje da će vještačenje tragova izuzetih nakon ubistva u Bečićima rasvijetliti još neka ubistva počinjena u Crnoj Gori.

Budvanin je ubijen u srijedu na terasi bečićkog lokala Trofej. Kiša metaka iz kalašnjikova usmrtila je i ljekara u penziji Dragana Nena Zečevića (69), koji je sa sugrađaninom Ivom Stanišićem (34) sjedio za stolom do Borete. Stanišić je pogođen u rame i ruku. Zbog pomaganja ubicama, policija je prije dva dana uhapsila Vladimira Šmanju (34) i Miljana Bulatovića (36).

Državljanima Bosne i Hercegovine i Srbije stavlja se na teret da su počinili krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja.

U policijskom saopštenju ne objašnjava se šta su konkretno uhapšeni radili prije, tokom ili poslije zločina. Njima dvojici je nakon saslušanja u podgoričkom Višem tužilaštvu određeno zadržavanje.

Izvor “Vijesti” iz istrage tvrdi da se na spisku pomagača nalazi još nekoliko osoba i da su pod nadzorom policije.

Istražitelji vjeruju da je Boreta žrtva kokainskog rata koji od kraja 2014. godine bijesni među kriminalnim klanovima.

Prema saznanjima “Vijesti”, tada je iz stana sada pokojnog Gorana Radomana (37) u Valensiji, nestao tovar od 200 kilograma kokaina.

Navodno, skupocijeni bijeli prah u njegov stan sakrili su članovi kavačkog klana, dok je Radoman zbog saobraćajne nezgode bio u zatvoru na Kubi. U tom ratu ubijeno je trinaest ljudi, mahom bliskih Radomanu. Istražitelji su evidentirali i slučajne žrtve.

Preporučujemo za Vas