Crnogorskim karatistima četiri medalje

Srebrim odličjem okitili su se kadet Balša Miličković (do 57) i mlađi senior Nikola Malović (do 75), dok su bronzani bili junior Predrag Smolović (preko 76) i mlađi senior Mario Hodžić (do 67).
64 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Malović, Foto: Mina
Nikola Malović, Foto: Mina
Ažurirano: 10.12.2016. 20:45h

Karate reprezentacija Crne Gore drugi takmičarski dan Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Sarajevu završila je sa četiri medalje - po dvije srebrne i bronzane.

Srebrim odličjem okitili su se kadet Balša Miličković (do 57) i mlađi senior Nikola Malović (do 75), dok su bronzani bili junior Predrag Smolović (preko 76) i mlađi senior Mario Hodžić (do 67).

Malović je do finala u kategoriji do 75 kilograma došao sa četiri efektne pobjede.

Savladao je Makedonca Doana Osmanija (2:2, 5:0), Stojana Paskaleva iz Bugarske (6:2), Džejlana Šabića iz BIH 4:0 i njegovog druga iz reprezentacije Marina Brkića 2:1.

U meču za zlato odličje poražen je Veselka Brkića iz BIH 4:3

"Sportska sreća je presudila. Po načinu kako sam odradio prvenstvo smatram da sam zaslužio zlato. Zadovoljan sam i srebrnom medaljom, ona za mene ima zlatni sjaj. Nadam se da ću imati više sreće na Evropskom prvenstvu", kazao je Malović.

Miličković je do srebra u kategoriji do 57 kilograma pobijedio Grigora Petkova (3:0), Džana Mahmutovića iz Bosbe i Hercegovine (BIH) 4:1 i u polufinalnom duelu Ekrema Jilmaza iz Turske 2:1,

U finalu izgubio je od turskog borca Samita Sejhana 5:1.

"Moglo je biti i bolje. Želio sam zlatnu medalju, ali sam zadovoljan kako sam odradio mečeve. Medalja će mi biti podstrek za dalje i motiv više da se pripremim za Evropsko prvenstvo", kazao je Miličković.

Mlađi senior Omladinca, Mario Hodžić u meču za bronzanu medalju u kategoriji do 67 kilograma pobijedio je Ismaila Ajdoglua iz Turske 6:0.

On je, iako pvrijeđen, u prva tri kola pobijedio Rumuna Roberta Rosua 4:1, Luku Perca iz Slovenije 2:0 i Tomislava Mađarevića iz Hrvatske (6:0).

Od borbe za medalju odvojio ga je poraz od Borana Beraka iz Hrvatske (2:1).

Uslijedio je repesaž i pobjeda za bronzanu medalju.

"Nije se moglo protiv povrede. Došao povrijeđen, na takmičenju sam obnovio povredu, ali iako su mi predlagali da odustanem nijesam htio", kazao je Hodžić.

Junior Onogošta, Predrag Smolović do bronzanog odličja u kategoriji preko 76 kilograma došao je pobjedom protiv Slovenca Ajdina Mujkanovića 3:0.

On je u prvom kolusavladao zvaničnog evropskog i svjetskog prvaka, Bosanca Hamzu Čajića 6:3 i Krenara Džaferija iz Makedonije 1:0, ali je u trećem kolu izgubio od Marka Kraljevića iz Srbije 2:0.

Uslijedila je pobjeda u repesažu protiv Hrvata Božidara Jana 3:0, koja mu jeomogućilameč za bronzu.

"Žao mi je što nekoliko velikih pobjeda nijesam kruniosao zlatnom medaljom. Pobijedio sam velikog favorita, ali je pad koncentracije u trećem kolu koštao finala", rekao je Smolović.

Uspješan nastup imali su i juniori Adnan Kući i Damir Čolović, koji su zaustavljeni u repesažu.

Uspješan nastup imale su i sudije Toko Raoičević, Aleksandar Ćalić i Nikola Glušac, koji su stekli zvanje Balkanskog sudije.

Crna Gora nakon dva takmičarska dana osvojila je pet medalja, tri srebrne i dvije bronzane.

Srebrna je juče bila Ivana Bujković u katama.

Za sjutra zakazani su ekipni nastupi u katama i borbama.

Bonus video: