Postoje četiri vrste parova: Kojoj vi pripadate?

89 pregleda 2 komentar(a)
ljubav, par, veze, Foto: Shutterstock
ljubav, par, veze, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.12.2016. 15:04h

Naučnici koji se bave proučavanjem veza i odnosa proučavali su 400 nevjenčanih parova u dvadesetima i došli su do ovih kategorija parova.

Skloni konfliktu i jako zaljubljeni

Svi znamo jedan takav par – malo su zaljubljeni, malo se ne podnose. Svađe ih razdvajaju, a strast ponovno spaja. Kad su zajedno, nevjerovatno su zaljubljeni i posvećeni jedno drugom, a kad nisu, najčešće su toliko razdvojeni da se vjerovatno ne bi ni pozdravili na ulici.

Zavisni od drame

Čak i kad nema razloga za dramatizovanje, vi ga nekako uvek pronađete. Kad je u pitanju bilo kakvo donošenje odluka, to najčešće svako radi za sebe, bez konsultovanja s drugom osobom, a upravo se tu otvara prostor za novu dramu. Ta vas nestabilnost hrani i čini vam vezu uzbudljivom, ali oprez – istraživanja pokazuju da su ovakvi parovi vrlo skloni raskidu.

Društveni par

Oboje ste društvene osobe, a vaša veza nije samo vaša – svakodnevno je upotpunjujete druženjem s drugim ljudima, koje gledate kao sastavni dio vašeg odnosa. Zajednički prijatelji vas zbližavaju, a dobra vijest je i da su ovakvi parovi dugoročno veoma održivi.

Usredsređeni jedno na drugo

Nemate ništa protiv društva, ali nekako vam je najdraže da sve radite udvoje. Svoje potrebe stavljate ispred svih ostalih, a nemate nikakav problem s povremenim izolovanjem od spoljašnjih uticaja, prenosi Radio Sarajevo.