Potjera u Bijelom Polju: Otkriveno 40 kg skanka, uhapšen Raković

"Vozač se nakon što je uočio policijsko vozilo, okrenuo na putu i velikom brzinom se uputio u pravcu Bijelog Polja. Policajci su krenuli u potjeru za njim. Tokom potjere vozač je usljed velike brzine na lošem makadamskom putu probio karter i prednji desni pneumatik čime je oštetio vozilo, a potom je pokušao da pobjegne sa lica mjesta ali su ga policajci sustigli"
489 pregleda 21 komentar(a)
Bijelo Polje, skank, Foto: Uprava policije
Bijelo Polje, skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 10.12.2016. 13:50h

Bijelopoljska policije je u noći između petka i subote u vozilu podgoričkih registarskih oznaka, nakon pokušaja zaustavljanja i potjere, otkrila oko 40 kilograma skanka, a Zlatko Raković (36) iz Podgorice koji je prevozio drogu je uhapšen, saopšteno je iz Uprave policije.

"U subotu oko 1.30 policajci angažovani na poslovima nadzora državne granice su na putnom pravcu Bijelo Polje-Bjelice, u mjestu Bjelice u opštini Bijelo Polje, na oko 300 metara od granične linije sa Srbijom, pokušali da zaustave i kontrolišu putničko motorno vozilo marke "Fiat Punto", podgoričkih registarskih oznaka, koje se kretalo u pravcu Srbije. Vozač vozila se, nakon što je uočio policijsko vozilo, okrenuo na putu i velikom brzinom se uputio u pravcu Bijelog Polja. Policajci su krenuli u potjeru za njim. Tokom potjere vozač je usljed velike brzine na lošem makadamskom putu probio karter i prednji desni pneumatik čime je oštetio vozilo, a potom je pokušao da pobjegne sa lica mjesta ali su ga policajci sustigli", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su o svemu obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

"Pregledom vozila u prtljažniku su pronađene dvije platnene putničke torbe crne boje sa većim brojem pakovanja oblijepljenim crnom folijom. Po nalogu državnog tužioca iz VDT iz Bijelog Polja izvršen je pretres vozila i u torbama je pronađeno 14 pakovanja sa sadržajem tamnozelene biljne materije za koju se osnovnim analizama utvrdilo da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank, ukupne težine oko 40 kilograma", piše u saopštenju.

Sumnja da je Raković skank nabavio radi krijumčarenja u Srbiju.

"Osumnjičeni je priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: