POLICIJA OBAVILA PRETRESE NA VIŠE LOKACIJA

Ubica Zečevića i Borete i dalje u bjekstvu

U tekstu iz policije navodi se da su policajci obavili pretrese na više lokacija u Budvi i pronašli predmete i tragove koji se dovode u vezu sa tim predmetom: “A koji će se nakon sprovedenih forenzičkih vještačenja i analiza koristiti za potrebe krivičnog postupka”
164 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2016. 10:12h

Policajci su juče uhapsili Vladimira Šmanju (34) i Miljana Bulatovića (36) zbog sumnje da su pomagali u ubistvu Đorđa Borete u Budvi.

Državljanima Bosne i Hercegovine i Srbije stavlja se na teret da su počinili krivično djelo - teško ubistvo putem pomaganja.

U policijskom saopštenju ne objašnjava se šta su konkretno uhapšeni radili prije, tokom ili poslije zločina. “Policijsko - tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da su V. Š. i M. B. izvršiocu teškog ubistva unaprijed obećali pomoć i pružili mu pomoć u izvršenju krivičnog djela”.

Šmanj je rođen u Jajcu a nastanjen u Banjaluci. Bulatović je iz Niša.

U tekstu iz policije navodi se da su policajci obavili pretrese na više lokacija u Budvi i pronašli predmete i tragove koji se dovode u vezu sa tim predmetom: “A koji će se nakon sprovedenih forenzičkih vještačenja i analiza koristiti za potrebe krivičnog postupka”.

“Pronađeni predmeti i tragovi bi, prema podacima kojima raspolažemo, mogli biti od značaja i za rasvjetljavanje drugih teških krivičnih djela počinjenih na našoj teritoriji”, stoji u saopštenju.

Nakon što su preksinoć pretresli stan u zgradi Sunca u naselju Podkošljun, inspektore su tragovi juče “odveli” na drugi kraj grada - u budvansko naselje Babin do.

Forenzičari su rano ujutru ušli u kuću Budvanina R. V. odranije poznatog po krivičnim djelima.

Nezvanično je saopšteno da su i iz tog objekta izuzeli brojne predmete i dokaze.

Puna četiri sata trajao je pretres kuće, nakon čega su se istražitelji povukli, a eventualni dokazi poslati su na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Pregledom uzetih snimaka sa lokala nedaleko od zgrade Sunca, policija je navodno uspjela da identifikuje nekoliko osoba.

Drugoj ekipi policijskih inspektora i pripadnika interventne jedinice, signalizirano je da u podnevnim satima upadnu u apartmane koje su iznajmili osumnjičeni bosanski i srpski državljanin.

Tokom jutra bili su pod prismotrom, da bi kasnije uslijedila brza akcija hapšenja.

Izvor “Vijesti” iz istrage tvrdi da se na spisku pomagača nalazi još nekoliko osoba. Zbog prikupljanja dokaza protiv osumnjičenih, policajci su juče pretresali nekoliko kuća u Pržnu i Rafailovićima.

Budvanin Đorđe Boreta (32) ubijen je u srijedu na terasi bečićkog lokala Trofej.

Kiša metaka iz kalašnjikova, usmrtila je i ljekara u penziji Dragana Nena Zečevića (69), koji je sa sugrađaninom Ivom Stanišićem (34) sjedio za stolom do Borete. Stanišić je pogođen u rame i ruku.

Očivici sa terase kafića saopštili su da su maskirani napadači do lokala došli motociklom iz pravca naselja Ivanovići, a da je suvozač otvorio vatru kada su došli tik do bašte objekta.

Prije 20-ak dana u budvanskom naselju Gospoština pronađen je motor u kome se nalazio ručni bacač - takozvana zolja.

Tada je nezvanično saopšteno da istražitelji vjeruju se priprema još jedna likvidacija u kokainskom ratu. Inspektori su saslušali nekoliko osoba, potencijalnih žrtvi među kojima i bliskog prijatelja ubijenog Borete, Marka Ljubišu Kana povezanog sa klanom Beograđanina Luke Bojovića, navodnog vođe zemunskog klana.

Galerija

Preporučujemo za Vas