Uhapšeni državljani BiH i Srbije: Pomogli ubici Zečevića i Borete?

"Osim identifikovanja ova dva lica, policija je pretreima na više lokacija u Budvi pronašla predmete i tragove koji se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela"
159 pregleda 49 komentar(a)
trofej pucnjava, Bečići pucnjava, Đorđe Boret ubistvo, Foto: Vuk Lajović
trofej pucnjava, Bečići pucnjava, Đorđe Boret ubistvo, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.12.2016. 18:54h

Budvanska policija uhapsila je Vladimira Šmanju (34), iz Banja Luke, državljanina Bosne i Hercegovine, i Miljana Bulatovića (36) iz Niša, državljanina Srbije. Oni su osumnjičeni za pomaganje u ubistvu doktora Dragana Nena Zečevića i Đorđa Borete u Bečićima.

Zečević i Boreta ubijeni su u srijedu oko 11 časova u pucnjavi u lokalu "Trofej" u Bečićima U napadu je ranjen i Ivo Stanišić, dok očevidac tvrdi da je napadač pucao nasumično i da su ljudi padali na pod kako bi izbjegli metke.

"Sumnja se da su V.Š. i M.B. izvršiocu teškog ubistva unaprijed obećali pomoć i pružili mu pomoć u izvršenju krivičnog djela. Osim identifikovanja ova dva lica, policija je pretresima na više lokacija u Budvi pronašla predmete i tragove koji se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela, a koji će se nakon sprovedenih forenzičkih vještačenja i analiza koristiti za potrebe krivičnog postupka. Pronađeni predmeti i tragovi bi, prema podacima kojima u ovom momentu raspolažemo, mogli biti od značaja i za rasvjetljavanje drugih teških krivičnih djela počinjenih na teritoriji Crne Gore", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da će osumnjičeni V.Š. i M.B. u zakonskom roku biti sprovedeni nadležnom tužiocu.

Televizija Vijesti napravila je prilog o posljednjim ubistvima i bjekstvima u Crnoj Gori:

Bonus video: