VREMEPLOV: Građani ne sarađuju, možda opet restrikcije

Potrošnja struje u subotu bila je rekordnih 14,5 miliona kilovat-sati, a ako to potraje EP će biti prinuđena da ponovo neovlašćeno uzima el. energiju iz sistema u okruženju ili da, u krajnjem slučaju, uvede restrikcije
1 komentar(a)
epcg1_1, Foto: Epcg.co.me
epcg1_1, Foto: Epcg.co.me
Ažurirano: 09.12.2016. 10:57h

Zbog ponovnog naglog pogoršanja elektroenergetske situacije uslovljenog, prije svega, rekordnom potrošnjom struje, čelni ljudi EPCG u posljednjem su momentu odustali od uvođenja novih restrikcija, iako je situacija u Republici opet postala “dramatična”.

Potrošnja struje u subotu bila je rekordnih 14,5 miliona kilovat-sati, a ako to potraje EP će biti prinuđena da ponovo neovlašćeno uzima el. energiju iz sistema u okruženju ili da, u krajnjem slučaju, uvede restrikcije.

Toliku potrošnju u ovim uslovima, i pored dobrog rada TE Pljevlja i konstantnih nabavki iz zemlje i ugovorenog uvoza, sistem CG ne može da izdrži, već zadovoljenje enormnih zahtjeva potrošača ponovo dovodi do daljih neželjenih odstupanja... Za stabilizaciju sistema potreban i doprinos i saradnja potrošača koja je po ko zna koji put izostala, saopšteno je iz EPCG.

Bonus video: