Šešelj: Velimirović ih je sve navukao

"Izvjesni Mirko Velimirović iz Zubinog Potoka dobio je novac da okuplja srpske patriote iz različitih organizacija da budu na protestu u Crnoj Gori. Niko nije imao oružje, ni pominjao Dikića i ovog Sinđelića koji je kasnije odveden da bude svjedok saradnik. Oni su tamo otišli mirno bez namjere za bilo kakvo nasilje"
118 pregleda 160 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 09.12.2016. 09:29h

Vojislav Šešelj, poslanik Srpske radikalne stranke okarakterisao je je hapšenje državljana srbije, među kojima je penzionisani general Bratislav Dikić, "mafijaškim planom crnogorskih vlasti".

Šešelj je izjavio da i on raspolaže istim informacijama kao i BIA, i da je informacija o postojanju dvojice špijuna lažna.

"To je zavjera protiv Rusije i Srbije. U relevantnom vremenu dvojica Rusa pod tim imenom nisu bili u Srbiji, sumnjam da oni i ne postoje. Čak i da u Rusiji postoje ljudi sa takvim imenima i tamo su se nalazili to znači da oni i nisu mogli da učestvuju u nikakvom državnom udaru i da je sve laž“, kazao je Šešelj.

Predsjednik SRS-a je optužio i srpskog ministra policije Nebojšu Stefanovića kao i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da su "pomogli Milu Đukanoviću u režiranju lažnog državnog udara".

Šešelj je pričao i da je BIA 19. oktobra saslušala izvjesnog ČArugu iz Novih Banovaca.

„Sve što je Čaruga rekao njima rekao je i meni, istog dana su ga pustili na slobodu uz pretnju da ne sme davati izjavu medijima. Međutim, ja se ne bojim i evo šta je Čaruga ispričao BIA. Izvjesni Mirko Velimirović iz Zubinog Potoka dobio je novac da okuplja srpske patriote iz različitih organizacija da budu na protestu u Crnoj Gori. Niko nije imao oružje, ni pominjao Dikića i ovog Sinđelića koji je kasnije odveden da bude svjedok saradnik. Oni su tamo otišli mirno bez namjere za bilo kakvo nasilje, Velimirović ih je sve navukao" kazao je Šešelj, a prenose srpski mediji.

Šešelj je izjavio i da nisu svi uhapšeni koje je Velimirović odveo, kao i da su se „neki bez problema vratili bez da ih je policija dirala“.

Šešelj tvrdi da se Dikić zatekao tu slučajno jer je išao na Ostrog zbog teške bolesti.

"Da je Rusija htjela da ukloni Đukanovića mogla je da ga oduva, a ne da skupi penzionere da idu tamo da ga obaraju", kazao je on

Bonus video: