Policija našla skuter, koga su tražili u zgradi?

Osim opkoljenog, policajci su ušli u sve stanove u zgradi u naselju Potkošljun i popisali vlasnike, stanare, uzeli snimke sa kamera
284 pregleda 61 komentar(a)
Budva policija ubistvo Boreta, Foto: Vuk Lajović
Budva policija ubistvo Boreta, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.12.2016. 06:21h

Policija je juče pronašla motocikl koji su navodno koristile ubice Budvana Đorđa Borete (32) i ljekara u penziji Dragana Nena Zečevića (69).

Skuter je pronađen u podrumu u budvanskom naselju Potkošljun, nedaleko od zgrade “Sunca”.

U garaži iste zgrade pronađen je i ukradeni automobil, koji su navodno koristile ubice. Forenzičari su sinoć uzimali tragove sa tog automobila.

Sinoć oko 21 sat forenzičari su sa tužiocem ušli u stan na drugom spratu zgrade “Sunca”, u kome su se navodno krile ubice. Sat kasnije počeli su da iznose tragove.

Policija je taj stan čitav dan držala pod blokadom. Nezvanično se govorilo da policajci sumnjaju da se u njemu kriju napadači koji su ispalili rafale u Bečićima.

Te podatke zvanično sinoć nije bilo moguće potvrditi.

Izvor “Vijesti” saopštio je da je posebnu pažnju policajaca taj stan izazvao jer su zatekli otvorene škure, iako u njemu godinama niko ne živi.

Drugi sagovornik, međutim, tvrdi da je policiji samo nekoliko sati nakon ubistva prijavljeno da su u toj zgradi primijećene osobe za kojima policija već traga zbog drugog ubistva.

Jedan od stanara "Vijestima" je kazao da je čuo da ima nekoga u stanu i da su stanari prijavili policiji "sumnjive komšije".

Osim tog, policajci su praktično ušli u sve stanove u toj zgradi i popisali vlasnike, stanare, uzeli snimke sa nadzornih kamera...

Pomoćnik direktora policije Milovan Pavićević sinoć je saopštio da su na osnovu konkretnih podataka "pronađeni predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, a koji će se nakon sprovedenih forenzičkih vještačenja i analiza koristiti za potrebe krivičnog postupka".

Boreta i Zečević ubijeni su u srijedu oko 11 sati na terasi bečićkog lokala “Trofej”.

U pucnjavi je ranjen i Budvanin Ivo Stanišić (34) koji je sa Zečevićem sjedio za stolom do Borete.

Očevici sa terase kafića saopštili su novinarima “Vijesti” da su maskirani napadači do lokala došli motorom iz pravca naselja Ivanovići.

Bonus video: