Bruka u Kotoru: "Škaljarac" Jovanović pobjegao komandiru policije

Direktor policije Slavko Stojanovć je odmah smijenio komandira Stanice policije Kotor Marka Miškovića, dok je policajcu Bujišiću naređeno da razduži službeni poštolj i značku
3105 pregleda 127 komentar(a)
Jovan Jovanović, Foto: Zoran Đurić
Jovan Jovanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.12.2016. 23:01h

Gotovo bizaran događaj desio se večeras oko 19 časova u zgradi kotorske policije kada je uhapšeni pripadnik škaljarskog klana Jovan Jovanović, uspio da pobjegne policiji.

"Vijesti" od više izvora saznaju da je pritvoreni Jovanović uspio da utekne policajcu Dežurne službe Miliji Bujišiću, koji je bo zadužen da ga iz "betonjerke" odvede do toaleta.

Nakon što je pobjegao iz zgrade policije Jovanović je velikom brzinom nestao u naselju Muo, gdje mu se izgubio svaki trag.

Zbog bjekstva opasnog člana "škaljaraca" policija je večeras blokirala cijeli Kotor, a gotovo da nije bilo raskrsnice niti ulice u koju policija nije zašla kako bi pokušali da ga pronađu.

"Potraga za njim i dalje traje", rečeno je večeras oko 22 sata "Vijestima" u policiji.

Zbog neviđene bruke u Kotoru direktor policije Slavko Stojanovć je odmah smijenio komandira Stanice policije Kotor Marka Miškovića, dok je policajcu Bujišiću naređeno da razduži službeni poštolj i značku.

Nakon nesvakidašnjeg događaja,"Vijesti" saznaju, da je tužilac dala i naredbu za hapšenje Bujišića, kojem su kolege lisice na ruke stavile oko 22.30 časova u Tivtu.

"Direktor UP je odmah po saznanju za događaj naložio smjenu M.M, komandira Stanice policije OB Kotor, koji je pretpostavljeni policijskom službeniku M.B. i koji je bio zadužen za organizaciju rada po toj liniji. Nadležni tužilac je oko 22,30 časova naložio da se M.B. liši slobode, zbog sumnje da je J.J. omogućio bjekstvo iz policijskih prostorija. M.B, sa mjestom stanovanja u Tivtu, je potom lišen slobode. Mjere i radnje na pronalasku i lišenju slobode J.J. su u toku", saopštila je oko 23.30 Uprava policije.

Ovo nije i jedina bruka u kotorskoj policiji - ljetos je uhapšen pomoćnik komandira u Odjeljenju bezbjednosti Kotor Zlatko Samardžić, zbog sumnje da je odavao važne informacije policije članovima "kavačkog" klana.

Odbjegli Jovanović uhapšen je u srijedu oko 11 časova kada je policija sa nalogom suda u kotorskom naselju Sveti Stasije pretresla kuće i automobile, koji su u vlasništvu pripadnika "škaljarskog" klana.

Tokom pretresa apartmana i automobila, čiji su vlasnici Jovan i Igor Vukotić, policija je u jednom vozilu pronašla pištolj.

Osim oružja policija je tokom pretresa pronašla osam metaka, radio veze, dva kompleta pribora za čišćenje oružja, pet mobilnih telefona, laptop, tablete i SIM kartice.

Nakon akcije privedeni su Vukotićevi najbliži saradnici u klanu - Jovanović, Petar Damjanović i Nikola Dedović, koji su zatečeni u apartmanima.

Jovanoviću, Damjanoviću i Dedoviću tužilac je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do 72 sata, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ovaj trojac, kako je bilo planirano, sjutra rano ujutro je trebalo da budu dovedeni na saslušanje kod sudije za istragu kotorskog suda Špiru Pavićeviću, ali je Jovanović očigledno imao druge planove.

Krajem oktobra 2014. godine Jovanović je sa nedavno ubijenim Daliborom Đurićem poslat u zatvor u Spužu, nakon što se sumnjalo da su u maju te godine na silu i uz prijetnje od sugrađanina Marjana Netzmeskala oteli automobil “mercedes” i čamac “faeton”, vrijednosti preko 20.000 eura. Zbog toga je Jovanović osuđen na godinu i 8 mjeseci robije.

Jovanovićevo ime pominjano se i tokom brojnih licitacija kupovine lokala "Moca" u srcu Starog grada, a ljetos se je bio glavni akter incidenta u poluotvorenom odjeljenju spuškog zatvora kada je polio vrelim uljem sugrađanina Igora Božovića, koji je zbog toga završio na liječenju u bolnici.

Bonus video: