JEDAN METAK GA POGODIO U GLAVU, NIJE IMAO ŠANSE DA PREŽIVI

U pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu: "Zečević slučajno ubijen u Bečićima"

"Jedini peh mu je bio što je imao taj ritual da svakog jutra popije kafu u tom kafiću koji je bio na pedesetak metara od njegove kuće", kaže za "Blic" Nataša Potić Zečević, supruga dr Dragana Zečevića
288 pregleda 24 komentar(a)
Pucnjava u Bečićima, Foto: Vuk Lajović
Pucnjava u Bečićima, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.12.2016. 19:21h

Nije imao šansu da preživi, pogođen je sa pet hitaca od kojih je jedan bio direktan pogodak u glavu. A jedini peh mu je bio što je imao taj ritual da svakog jutra popije kafu u tom kafiću koji je bio na pedesetak metara od njegove kuće. Cijela ta priča nema veze sa njim, bio je slučajna žrtva, kaže za "Blic" Nataša Potić Zečević, supruga dr Dragana Zečevića koji je ubijen juče prilikom pucnjave u kafiću "Trofej" u Bečićima.

Zečević i Đorđe Boreta, brat od strica Saše Borete, ubijeni su oko 11 časova u pucnjavi u lokalu "Trofej" u Bečićima.

Poznati niški ginekolog od 2000. godine živio je u Bečićima gde je imao porodičnu kuću, a u Crnoj Gori je stekao i nedostajući deo staža, piše "Blic".

"Poslije Niša radio je u još nekim klinikama u Crnoj Gori dok prije tri godine nije stekao uslov za penziju. Odlazak u taj kafić, bio mu je manir. Svakog jutra poslije doručka, tu je dolazio na kafu i ostajao do 12, 13 časova i poslije toga išao na ručak. Taj lokal je na 50 do 100 metara od njegove kuće. I kada bi djeca dolazila, ili prijatelji iz Niša, uvijek bi tu sjedjeli na kafi. Ali, jedini peh mu je bio što se našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu", priča supruga stradalog ljekara.

Ona kaže da je njen suprug zadobio povrede zbog kojih nije imao šanse da preživi.

"Jedan hitac mu je zdrobio nadlakticu, jedan podlakticu, jedan karlicu, a jedan butnu kost. Sve je to moglo možda da se operiše, ali pogodak u glavu je bio fatalan. Ako je za utjehu, nije se mučio jer je smrt bila trenutna", priča ona.

Zečević je, dodaje, poticao iz ugledne ljekarske porodice – otac mu je bio pedesetih godina prošlog vijeka prvi upravnik Ginekološko-akušerske klinike, a i sam je bio vrstan ljekar.

"Bio je šok za sve nas. Zvala me ćerka u srijedu oko 11.50 časova. Nju je zvala tetka iz Njemačke, koju je pozvala komšinica. Rekla je: "Ubili su tatu, evo tetka me zvala". Taman što sam saopštila sinu, već mu je kolega iz Katara koji je vidio vijest na internetu, izjavio saučešće. Djeca su odmah otišla u Crnu Goru. Obdukcija je rađena, tek kada su ga djeca identifikovala", priča Zečevićeva supruga.

Kremacija

Prema riječima njegove supruge, dr Dragan Zečević će po sopstvenoj želji biti kremiran u Beogradu, a njegovi posmrtni ostaci sahranjeni na Novom groblju u Nišu.