U Sarajevu 800 takmičara iz 11 država

Sarajevo će od petka do nedjelje biti domaćin Balkanskog prvenstva, na kojem će nastupiti i crnogorska reprezentacija.
70 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski karatisti, Foto: Mina Business/Tanjug
Crnogorski karatisti, Foto: Mina Business/Tanjug
Ažurirano: 08.12.2016. 17:08h

Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Sarajevu okupiće više od 800 takmičara iz 11 država, saopštio je organizator šampionata.

Sarajevo će od petka do nedjelje biti domaćin Balkanskog prvenstva, na kojem će nastupiti i crnogorska reprezentacija.

Direktor crnogorske reprezentacije, Dragoljub Fatić kazao je da će balkanski šampionat biti odlična provjera za Evropsko prvenstvo (EP), koje će februara naredne godine biti održano u Sofiji.

“Očekuje se jaka konkurencija i kvalitet koji je uvijek prisutan na balkanskim šampionatima i koji je izazov za sve takmičare. Siguran sam da imamo potencijal da se iz Sarajeva vratimo sa, između 15 i 20 medalja. Na osnovu rezultata i analiza selektora nastavićemo sa realizacijom rada i programa za odlazak na EP, gdje takođe očekujemo dobre rezultate”, rekao je Fatić agenciji MINA.

On je kazao da će šampionatom u Sarajevu biti završena još jedna izuzetno uspješna godina za crnogorski karate.

Crnu Goru će u Sarajevu predstavljati 74 takmičara iz 15 klubova.

Nastupiće 57 u borbama, 37 u muškoj i 20 u ženskoj konkurenciji, a 17 u katama (sedam u muškoj i deset u ženskoj konkurenciji).

Sa takmičarima će putovati i selektori u borbama Slavenko Bajić (M) i Žarko Raković (Ž, mlađi seniori), Slobodan Vlahović (M) i Radoslav Vukićević (Ž, kadeti juniori) i katama Jugoslav Bukilić (U 21), Nela Tatar (Ž) i Slavka Maksimović (M, kadeti i juniori).

Delegaciju će predvoditi predsjednik Saveza Dragan Šakotić, direktor reprezentacije Dragoljub Fatić i predsjednik Tehničkog komiteta Vojin Dulović, a činiće je i sudije Miodrag Radunović, Veljko Brnović i Toko Raičević.

Za prvi takmičarski dan, koji će početi u devet sati u Kulturno-sportskom centru Vogošća, predviđeni su nastupi u katama pojedinačno u sve tri uzastne kategorije, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U borbama će na tatami kadetkinje, juniorke i mlađe seniorke.

Za subotu zakazani su nastupi kadeta, juniora i mlađih seniora u borbama, a drugi takmičarski dan otvoriće nadmetanje ženskih kadetskih timova u borbama.

Ostala ekipna takmičenja, u katama i borbama, na programu su u nedjelju.

Bonus video: