U Budvi ukrali 100.000 eura i sat - poklon od Đukanovića

Iz policije rekli da su pokrenuli opsežnu istragu i lopovima ušli u trag nakon izuzimanja dokaza sa mjesta događaja i pregledanja snimaka sa kamera
243 pregleda 0 komentar(a)
Budva zgrada Maxi, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Budva zgrada Maxi, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Ažurirano: 08.12.2016. 07:54h

Iz stana stan nekadašnjeg direktora jedne od poslovnica NLB Montenegro banke Č. M. ukraden je sef u kome se nalazilo 100.000 eura, ručni sat sa ugraviranim crnogorskim grbom koji je Slovenac dobio od bivšeg premijera Mila Đukanovića i druge dragocjenosti.

Budvanska policija zbog toga je uhapsila 19-ogodišnjeg Subotičanina Aleksandra Kostića, Dejana Jankovića (33) iz Aleksinca i šesnaestogodišnjeg A. S. iz Jagodine.

“Vijestima” je iz policije nezvanično saopšteno da je to najveća pljačka izvedena ove godine u Crnoj Gori.

Stan slovenačkog državljanina obijen je sredinom novembra.

Njima je krađu prijavila Budvanka koja obilazi stan na sedmom spratu zgrade Maxi iza Autobuske stanice u Budvi.

Ona je inspektorima rekla da ne zna šta je nestalo, izuzev lap-topa i sefa koji se nalazio u stanu.

Nekoliko dana kasnije, Slovenac je došao u budvansku policiju i ispričao da je u sefu čuvao 100.000 eura otpremnine koju je dobio odlaskom u penziju, ušteđevinu, ručni sat koji je od Đukanovića dobio kao zaslužni građanin, zlatni privjezak sa dragim kamenom opalom, zlatni lančići, manžetne za košulju, zlatne dukate, nekoliko uspomena poput fotografija i dokumenta.

Iz policije je rečeno da su nakon toga pokrenuli opsežnu istragu i lopovima ušli u trag nakon izuzimanja dokaza sa lica mjesta i pregledanja snimaka sa nadzornih kamera. Lisice na ruke stavili su im prije dvije noći.

“Vijestima” je iz rečeno da je pljačku osmislio Kostić, koji je navodno znao da se u stanu nalazi sef sa novcem i dragocjenostima.

On se sa maloljetnikom i Jankovićem na fejsbuku dogovorio da dođu u Budvu i "odrade dobar posao".

Policija pretpostavlja da je Janković u bankarev stan ušao kroz prozor od kupatila, koji se nalazi u zajedničkom hodniku zgrade.

Navodno, iznutra je otvorio vrata maloljetniku i Kostiću, nakon čega su stavili sef na građevinska kolica, liftom sišli do ulazu u zgradu, a potom se uputili u jednu od stambenih zgrada stotinjak metara dalje.

U toj stambenoj zgradi otvorili su sef i podijelili plijen. Pred istražiteljima su priznali pljačku, a potom detaljno ispričali kako su se domogli sefa i podijelili dplijen. Rekli su i da su nmovac odnijeli

Uz krivičnu prijavu Kostić i Janković juče su privedeni sudiji za istragu kotorskog osnovnog suda Špiru Pavićeviću, koji im je nakon saslušanja u prisustvu branioca odredio pritvor do 30 dana.

Kotorski tužilac stavlja im na teret krivično djelo - teška krađa.

Bonus video: