Stošiću i Gondiju po 30 godina zatvora zbog ubistva Njemca u Budvi

Sud je u prvostepenoj presudi prihvatio navode optužnice Ljiljane Lakić, da su Stošić i Gondi ubili Dojčlendera 7. februara 2005. godine u Budvi
198 pregleda 5 komentar(a)
Rade Stošić, Foto: Arhiva "Vijesti", Arhiva "Vijesti"
Rade Stošić, Foto: Arhiva "Vijesti", Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.12.2016. 07:35h

Apelacioni sud potvrdio je prvostepene presude kojima su Rade D. Stošić iz Beograda i Gondi T. Kristijan iz Sente, osuđeni na po 30 godina zatvora jer su iz koristoljublja ubili njemačkog državljanina Klausa Dojčlendera.

Prvostepenu presudu u podgoričkom Višem sudu izreklo je vijeće sudije Vladimira Novovića.

Sud je u prvostepenoj presudi prihvatio navode optužnice Ljiljane Lakić, da su Stošić i Gondi ubili Dojčlendera 7. februara 2005. godine u Budvi.

Piše da je Gondi to uradio zbog 17.000 eura, a Stošić radi prisvajanja imovine pokojnog Dojčlendera - stana od 105 kvadrata u naselju Drobnići.

“Stošić je čuvao stražu, a Gondi je šipkom usmrtio Dojčlendera, nakon čega mu je sjekirom otkinuo glavu i udove, a zatim su sve spakovali u najlonski džak. Zatim su se autom odvezli do Kraljičine plaže u naselju Sveti Stefan i u čamac ubacili djelove tijela masakriranog Dojčlendera. Nakon toga su isplovili na otvoreno more i izbacili tijelo”, piše između ostalog u presudi.

“Pravilno je prvostepeni sud prihvatio odbranu okrivljenog Stošića iz prethodnog postupka, u kojoj je na zapisniku pred sudijom za istragu detaljno opisao radnje koje je predmetnom prilikom preduzeo zajedno sa okrivljenim Gondijem, način ubistva oštećenog, sredstvo koje je upotrijebljeno za izvršenje djela, kao i naknadno postupanje sa lešom i tragovima krivičnog djela. Ovakva odbrana okrivljenog Stošića saglasna je sa nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine dr Dragane Čukić, zapisnikom o vanjskom pregledu i obdukciji tijela oštećenog”, piše u obrazloženju presude.

Bonus video: