Bakoč će odgovarati za ubistvo Jaćimovića

Bakoču je stavljeno na teret da je 16. jula, u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed duševne bolesti, lišio života Jaćimovića sa kojim je boravio u istoj sobi
70 pregleda 2 komentar(a)
Vuk Jaćimović
Vuk Jaćimović
Ažurirano: 07.12.2016. 06:50h

Državna tužiteljka Milica Rmandić podigla je optužnicu protiv Danilovgrađanina Veselina Bakoča (42), zbog ubistva Vuka Jaćimovića (75) u Domu starih u Bijelom Polju.

Bakoču je stavljeno na teret da je 16. jula, u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed duševne bolesti, lišio života Jaćimovića sa kojim je boravio u istoj sobi.

“Na način što je iz hodnika uzeo aparat za gašenje požara, a zatim prišao oštećenom koji je ležao u krevetu i više puta ga istim aparatom udario u predjelu glave i tijela”, piše u optužnici.

Jaćimović je tada zadobio teške tjelesne povrede opasne po život - frakturu lobanje, hematom na glavi, prelome jagodične kosti i dva leđna pršljena, zbog čega je liječen u Kliničkom centru Crne Gore.

Starac je preminuo 20 dana kasnije, u Opštoj bolnici u Bijelom Polju zbog teškog zapaljenja pluća od dugotrajnog ležanja zbog zadobijenih povreda.

Gluvonijemi Bjelopoljac udaran je po glavi i leđima protivpožarnim aparatom koji je Danilovgrađanin uzeo iz hodnika, a o surovim batinama rodbina kod koje živio prije toga obaviještena je tek sjutradan u 11 sati.

Rodbina i komšije pokojnog Vuka pisali su nakon prebijanja peticiju - Pravda za Vuka, tražeći od nadležnih da se ispita ko je odgovoran za surovo prebijanje izuzetno mirnog i dobrog čovjeka iz sela Kostenica.

Bjelopoljac i Danilovgrađanin dijelili su dvokrevetnu sobu samo nekoliko dana, od kada je Jaćimović smješten u Starački dom.

O Jaćimoviću su gotovo 15 godina brinuli njegova brataničina Stanica i njen suprug Zoran Šćekić.

Bonus video: