Budvanska rivijera slavila u Finskoj, drugo kolo na dohvat ruke

Mogao je crnogorski šampion i do ubjedljivijeg trijumfa, jer je vodio 2:0, ali su Budvani pokazali karakter i mentalnu snagu u petom odlučujućem setu
0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 06.12.2016. 15:44h

Odbojkaši Budvanske rivijere na korak su od plasmana u drugo kolo CEV kupa - izabranici Milana Markovića su danas u finskom Rajsiju savladali Loimu sa 3:2 (25:23, 30:28, 22:25, 19:25, 15:10), nakon puna dva i po sata borbe, računajući i pauze između setova.

"Bilo je jako teško, mislim da smo zasluženo pobijedili. Čestitam momcima, svaka im čast. Prva dva seta smo odigrali fenomenalno, nakon toga je došlo do malog pada u igri, pogotovo na prijemu servisa. U petom setu smo skupili snage, i uspjeli da pobijedimo. Nama treba još ovakvih utakmica, jer se ovako stiče samopouzdanje i podiže kvalitet ekipe. Međutim, još uvijek ništa nije gotovo, u revanšu moramo da budemo još bolji. Zadovoljan sam pobjedom, ali posao nije završe", rekao nam je Marković.

Mogao je crnogorski šampion i do ubjedljivijeg trijumfa, jer je vodio 2:0, ali su Budvani pokazali karakter i mentalnu snagu u petom odlučujućem setu, u kojem je domaćin trebao imati psihološku prednost, jer je uspio da izjednači na 2:2.

Ipak, Budvani su od starta taj-breka pokazali da ne žele da "prospu" sve dobro što su uradili u prva dva seta, te u prvom dijelu trećeg i četvrtog. Neizvjesnost u petom setu je trajala do 6:6, a onda su gosti sa tri uzastopna poena (kontra Kilka, as Hurtada i blok Nikoliča) otišli na 9:6 i, praktično, prelomili set, samim tim i meč. Sve dileme su riješene, kada je Hurtado prošao kontru za 13:9...

"Iskreno, u jednom momentu sam se ponadao da utakmicu možemo da završimo u tri seta. Prva dva seta smo odigrali vrhunski, svaki put kada se lomio set, mi smo prelomili u našu korist, što mi je jako drago. Nedostatak koncentracije i snage, možda, je presudio u trećem i četvrtom setu, ali smo se vratili u petom, po meni stvarno vrhunski uz nevjerovatan odnos svakog igrača. Iako smo nova, pokazali smo da smo, ipak, ekipa. Ova pobjeda je plus za revanš na domaćem terenu, iskreno se nadam pobjedi i da ćemo nastaviti takmičenje", rekao je "Vijestima" Marko Nikolić, sprski primač u redovima Budvanske rivijere, koji je veći dio meča odigrao na poziciji korektora.

Revanš meč igra se 20. decembra u Budvi.

Za prolaz, Budvani moraju da slave i kod kuće. U slučaju da Finci pobijede 3:0 ili 3:1, plasiraće se u drugo kolo, dok bi u slučaju njihovog trijumfa od 3:2 ukupnog pobjednika odlučivao "zlatni set".

Loimu – Budvanska rivijera 2:3 (23:25, 28:30, 25:22, 25:19, 10:15)

Rajsio – Sportska dvorana „Kertula“. Gledalaca: 905. Sudije: Jetkand (Holandija) i Tubilov (Rusija). Poeni iz napada: Loimu 69, Budvanska rivijera 67. Poeni iz bloka: Loimu 15, Budvanska rivijera 7. Poeni iz servisa: Loimu 10, Budvanska rivijera 10. Greške: Loimu 27, Budvanska rivijera 17.

Loimu: Čemos 31, Maršman 6, V. Sivonen (libero 1), Martila 12, Kouki 2, Gregori 17, Sarinen, Boričev, K. Sivonen 13, Juntura 5, Vetrio 18, Rantanen (libero 2).

Budvanska rivijera: Zoranić, Mamedov 2, Marović, Kastratović 2, Lečić, Lakčević (libero), Nikolić 30, Ivanović 5, Hurtado 8, Kilko 17, Karabali 12, Prušević 8.

Bonus video: