Pavlović: Martinović me naučio da pošaljem prijeteće pismo Čađenoviću

Sudija Goran Đuković odredio je Pavloviću psihijatrijsko vještačenje
427 pregleda 0 komentar(a)
Ilija Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ilija Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.12.2018. 11:45h

Ilija Pavlović naveo je da ga je zatvorenik Duško Martinović naučio da pošalje pismo, u kome je prijetio specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću.

To je naveo na današnjem suđenju zbog prijetnji tužiocu, priznajući da je to učinio jer mu je Martinović rekao da zbog toga ne može odgovarati pred sudom.

"Ja bih da se javno izvinim Čađenoviću, jer to što sam napisao nije poteklo iz moje glave, Duško Martinović mi je rekao da zbog toga ne može da mi se sudi", rekao je Pavlović iznoseći odbranu.

On je pojašnjavao da je bio ljut na tužioca zato što mu je u drugom postupku pritvorio bolesnog brata, te da ga je Martinović naučio da mu pošalje pismo, pošto on ne bi fizički izdržao štrajk glađu.

"Kada sam došao u zatvor upoznao sam tog čovjeka koji je dugo u zatvoru i koji mi je rekao da je on imao sličan problem sa tužiteljkom Mirjanom Samardžić te da se on odlučio na štrajk glađu od 30 dana, kako bi ga neko saslušao, a mene je savjetovao da pošaljem pismo, jer ja nijesam u fizičkom stanju da izdržim štrajk glađu. On mi je rekao da dodam tu rečenicu zbog koje mi se danas sudi", naveo je Pavlović.

Sudija Goran Đuković odredio je Pavloviću psihijatrijsko vještačenje.

Pavlović se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Optužen je da je 29. decembra prošle godine iz zatvora poslao Čađenoviću prijeteće pismo da će ga napasti kada izađe iz Spuža.

Tamo se nalazi jer odgovara i za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića, koje se dogodilo u decembru 2016. godine u Budvi.

Optužnicu za ubistvo zastupa upravo tužilac Čađenović, kome je nakon prijetnji dodijeljeno obezbjeđenje.

Bonus video: