Selbi srećan zbog pobjede protiv O'Salivena u Jorku

"Sjajan je osjećaj osvojiti ovaj trofej", rekao je Selbi
97 pregleda 1 komentar(a)
Mark Selbi, Foto: Twitter
Mark Selbi, Foto: Twitter
Ažurirano: 05.12.2016. 09:56h

Aktuelni svjetski šampion u snukeru Mark Selbi rekao je da je srećan zbog osvajanja Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva i da će biti zadovoljan svojim rezultatima čak iako do kraja karijere ne osvoji nijedan trofej.

Selbi je drugi put u karijeri osvojio trofej na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva, pošto je sinoć u Jorku pobjedio Ronija O'Salivena sa 10:7. To je bio prvi poraz O'Salivena u finalu tog turnira, koji je osvajao pet puta.

"Sjajan je osjećaj osvojiti ovaj trofej. Kao što sam rekao poslije osvajanja Svjetskog prvenstva, ako igram za trofej nekog velikog turnira u finalu želim da igram protiv Ronija i da ga pobjedim. To sam uradio na Mastersu, na Svjetskom prvenstvu i u Jorku i fantastično se osjećam", rekao je Selbi.

Prvi igrač svijeta Selbi je bolje počeo meč, poveo je poslije prvog dijela sa 7:2. O'Saliven je uspio da se primakne na 8:7, uz dva trocifrena brejka od 130 i 134 poena, ali je Selbi uzvratio sa tri trocifrena brejka i pobjedio.

"U prvom dijelu sam igrao dobro, Roni je promašio nekoliko kugli i nije igrao svoju igru. U drugom dijelu meča me je pritisnuo i zadovoljan sam kako sam odigrao na kraju. Kod rezultata 7:5 sam pomislio da sigurno ne bih paničio da igram protiv bilo kog igrača koji nije brz kao Roni. On je veoma brz i prije nego što shvatite smanjio je zaostatak na dva frejma, pa pomalo počne da vam se vrti u glavi. Ali, pokušao sam da ostanem u meču, sjetio sam se da i dalje vodim i išao sam frejm po frejm", rekao je Selbi.

On je postao tek šesti snukeraš koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio Svjetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva. Prije njega to su uspeli O'Saliven, Stiven Hendri, Stiv Dejvis, Džon Higins i Džon Perot. Selbi je po dva puta osvajao tri najvažnija turnira u snukeru, Svjetsko prvenstvo, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Masters.

"Svi rezultati su zaista posebni, sjajan je osećaj osvojiti sva tri velika turnira, ali je još bolje osvojiti ih dva puta. Čak iako više ne osvojim nijedan trofej biću zadovoljan svojim rezultatima", rekao je Selbi.

Selbi je ove godine, osim pobjede u Jorku i Svjetskog prvenstva, osvojio i Klasik Pola Hantera i Medjunarodni šampionat i sa 10 titula koje se boduju za svjetsku rang-listu i izjednačio se na listi sa Džimijem Vajtom.

Petostruki svjetski šampion O'Saliven rekao je da je razočaran, ali da je zadovoljan svojim stavom i načinom kojim je ušao u finale.

"Mislim da su navijači uživali. Mark je bio dovoljno dobar za pobjedu i čestitam mu. Zadovoljan sam svojim stavom. Zadovoljan sam jer sam došao za sto i igrao i nisam previše gledao okolo, što može da se desi kada igrate duge frejmove. Uživao sam u svojoj igri, ali promašio sam suviše lakih kugli da bih osvojio turnir, a zbog toga najvjerovatnije nisam ništa osvojio ove sezone. Tokom cijelog finala sam promašivao prilično lake kugle", rekao je O'Saliven.

O'Saliven je pet puta osvajao Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva i ima 28 titula koje se boduju za svjetsku rang-listu.

Bonus video: