Reflektor: O statusu LGBT zajednice i predstojećoj Paradi ponosa

Večeras u studiju: Danijel Kalezić - NVO Kvir Montenegro, Bojana Joikić - LGBT Forum Progres, Jovan Kojičić - nacionalni koordinator za LGBT i Blanka Radošević Marović - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
3 komentar(a)
Reflektor, Aleksandra Mudreša, Foto: TV Vijesti
Reflektor, Aleksandra Mudreša, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 06.12.2016. 10:43h

Reflektor se uoči održavanja pete Parade ponosa u Crnoj Gori bavi statusom LGBT zajednice ali i obavezama Vlade na ovom polju, među kojima je i usvajanje Zakona o registrovanom partnerstvu do 2018.

Reflektor će pokušati da osvijetli i pitanja da li je crnogorsko društvo spremno da prihvati da istopolne zajednice imaju sva prava ako se registruju pred nadležnim organom kao i heteroseksulane, da li za ovakvo rješenje postoji politička volja i da li ovakav Zakon koji bi trebalo da bude usvojen za manje od dvije godine predviđa pravo da gejevi, lezbejke i transrodne osobe mogu da usvajaju djecu.

Da li bi Vlada trebalo da odlučuje ko će je predstavljati na petoj Povorci ponosa ili bi ministar za ljudska i manjiska prava Mehmet Zenka trebalo samoinicijativno da se pojavi? Koga još od zvaničnika očekuju organizatori na Prajdu koji će se 17.decembra održati u Podgorici? Da li očekuju incidente i u kom gradu će biti održana naredna Povorka ponosa?

U večerašnjem Reflektoru osvjetljavamo život pripadnika LGBT zajednice u Crnoj Gori i probleme sa kojima se suočavaju u društvu. Reflektor donosi i ekskluzivni intervju sa koordinatorom programa za zaštitu i promociju ljudskih prava trans osoba "Kvir Montenegra" Jovanom Ulićevićem, koji priča o svom iskustvu. Večeras u studiju: Danijel Kalezić - NVO Kvir Montenegro, Bojana Joikić - LGBT Forum Progres, Jovan Kojičić - nacionalni koordinator za LGBT i Blanka Radošević Marović - Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Utorkom od 20h budite uz Reflektor i Televiziju Vijesti.

Bonus video: