Sudije odbile žalbu silovatelja starice

Bjelopoljac Balijagić osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu, nakon što je silovao staricu 30. oktobra 2015.
146 pregleda 7 komentar(a)
Alija Balijagić, Foto: Jadranka Ćetković
Alija Balijagić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.12.2016. 17:49h

U trećem stepenu krivičnog postupka, Vrhovni sud odbacio je kao nedozvoljenu žalbu Alije Balijagića, osuđenog na sedam godina zatvora zbog silovanja sedamdesetšetogodišnje žene.

Bjelopoljac Balijagić osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu, nakon što je silovao staricu 30. oktobra 2015. godine u prigradskom naselju u Bijelom Polju.

U presudi, između ostalog, piše da je ušao u njenu kuću, odgrurnuo je iz hodnika, uhvatio za ramena i rekao da se skine. Nakon što je starica pružila otpor i udarila ga šakom po licu, on ju je udario baterijskom lampom, a potom zaprijetio da se skine ili će je u protivnom ubiti.

“Okrivljenom nije izrečena najduža kazna zatvora, niti je drugostepeni sud presudu zasnovao na drugačije utvrđenom činjeničnom stanju, niti je drugostepenom presudom preinačena prvostepena presuda kojom je okrivljeni oslobođen od optužbe uz izricanje presude kojom se on oglašava krivim. Kod ovakvog stanja stvari žalba okrivljenog protiv drugostepene presude je po zakonu nedozvoljena i kao takva se ima odbaciti”, piše u odluci Vrhovnog suda.

Bonus video: