Sud utvrdio da Gavrilović nije zelenašio

Sutkinja rekla da nema dokaza da je Gavrilović kamatašio i da je iznio vrlo detaljnu odbranu, potkrijepljenu i ostalim dokazima
693 pregleda 4 komentar(a)
Drago Gavrilović, Foto: Zoran Đurić
Drago Gavrilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.12.2016. 07:58h

Viši sud u Podgorici potvrdio je oslobađajuću presudu Dragu Gavriloviću, optuženom za zelenaštvo.

Gavrilović je tako i pravosnažno oslobođen optužbi da je Andrijelu Markoviću pozajmio 10.000 eura sa kamatom od tri odsto, a potom kao obezbjeđenje uzeo stan njegove supruge Ivanke Marković, vrijedan oko 40.000 eura, koji im nije vratio ni nakon što je izmireno dugovanje.

Prvostepenu presudu izrekla je sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović.

Sutkinja je navela da nema dokaza da je Gavrilović kamatašio i da je iznio vrlo detaljnu odbranu, koja je potkrijepljena i ostalim dokazima u postupku.

Ona je dodala da je utvrđeno da Gavrilović i Marković imaju međusobna potraživanja i da Markovići u iskazima nijesu pominjali da imaju poslovni odnos sa Gavrilovićem.

Rekla je i da Markovići, iako su rekli da im je poznata procedura sačinjavanja ugovora o kupoprodaji, nijesu pitali notara da li je tačno da ugovor neće izaći iz kancelarije i da je na ugovoru jasno pisalo da će ugovor biti dostavljen nadležnim službama radi plaćanja poreza i promjene upisa vlasnika.

Gavrilović je tvrdio da je sa Markovićem godinama radio zajedničke poslove u građevinarstvu i da mu je ovaj predložio da mu preda suprugin stan u zamjenu za dug od 30.000 eura.

Kazao je da mu je nakon toga Marković tražio na pozajmicu još 11.000 eura da isplati radnike i da mu je dao još 10.600 eura, jer je prodao kola i bilo mu je žao da ne pomogne.

Marković je, međutim, saopštio da mu je Gavrilović predložio da on uzme od nekog kamataša iz Danilovgrada 10.000 eura da isplati radnike i sugerisao mu da založi suprugin stan, uz obećanje da će im biti vraćen kada vrate novac.

Dodao je da su novac sa kamatama vratili, ali da ih je Gavrilović prevario i stan odmah uknjižio na sebe.