Dragoviću šest mjeseci zatvora zbog prebijanja Dajkovića

"Smatram da ova minimalna kazna nije primjerena i da će ga ohrabriti da nastavi da se ponaša na ovaj način. Pitam se ako nije nasilničko ponašanje,je li ovo bilo džentlmensko ponašanje. Mada i dan u zatvoru je vječnost,pa je na neki način pravda zadovoljena",istakao je Dajković
114 pregleda 10 komentar(a)
Dejan Dragović, Foto: Facebook
Dejan Dragović, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.12.2016. 16:40h

Menadžer kluba Stefan Braun Dejan Dragović osuđen je danas na šest mjeseci zatvora,dok je radnik obezbjeđenja Dražen Ivanović dobio uslovnu kaznu,zbog prebijanja Vladislava Dajkovića ispred tog lokala u decembru prošle godine.

To je prvostepena presuda sutkinje Nade Rabrenović, koja je optužene oslobodila optužbi za nasilničko ponašanje, a Dragovića osudila za nanošenje teške tjelesne povrede Dajkoviću.

Ivanovića je osudila za nanošenje lakih tjelesnih povreda i izrekla mu uslovnu osudu od 30 dana zatvora, ukoliko u sljedećih godinu dana počini novo krivično djelo.

Sutkinja je navela da je iz iskaza Dajkovića, koji se poklapa sa nalazom vještaka, opovrgnuta odbrana Dragovića,da ga je samo zakačio po nosu.

Ona je dodala i da je vještak bio decidan,da ove povrede nijesu mogle nastati padom.

Sutkinja smatra da nema dokaza da bi se optuženi mogli osuditi za nasilničko ponašanje.

Ona je dodala i da je Dragović i ranije osuđivan zbog nanošenja teške tjelesne povrede i ugrožavanja javnog saobraćaja,ali da su mu olakšavajuće okolnosti što je oženjen i otac.

Dajković je nakon izricanja presude rekao da će se žaliti, jer nije zadovoljan visinom kazne koja je izrečena Dragoviću.

"Smatram da ova minimalna kazna nije primjerena i da će ga ohrabriti da nastavi da se ponaša na ovaj način. Pitam se ako nije nasilničko ponašanje,je li ovo bilo džentlmensko ponašanje. Mada i dan u zatvoru je vječnost,pa je na neki način pravda zadovoljena. Zadovoljan sam što je Dragović osuđen na zatvorsku kaznu, ali ne i time što mu je izrečena minimalna kazna za to djelo. Polazeći od premise da je i dan u zatvoru dug kao vječnost, Dragović će imati 180 dana da razmišlja što mu je to trebalo. Ipak, zabrinjavajuće je kakvu poruku Sud šalje izvršiocima ovog krivičnog djela, ali i onim potencijalnim izvršiocima, kada izriče minimalnu kaznu već osuđivanom licu.",istakao je Dajković.

On je dodao da će definitivno podnijeti žalbu i tražiti oštriju kaznu za Dragovića, pogotovo što mu na teret nije stavljeno i djelo nasilničko ponašanje.

"Jer, ako nanošenje teških tjelesnih povreda nije nasilje, da li to trebamo okarakterisati kao džentlmentsko ponašanje? U konačnom, drago mi je što je ova ružna i nepotrebna epizoda u mom životu završena", kazao je Dajković

Dajković je funkcioner Demosa i Pokreta za neutralnost.

Bonus video: