U Ulcinju osnovano pozorište "Teuta": Drama "Majka" uskoro pred publikom

Abazović je kazao da su članovi pozorišta visoko obrazovan i stručan kadar na čelu sa režiserom, scenografom, kostimografom kao i diplomiranim glumcem koji će se domaćoj publici predstaviti djelima različitih žanrova iz zemlje i inostranstva. Istakao je da je primarni cilj pozorišta oživljavanje kulturnog života u gradu
89 pregleda 0 komentar(a)
Nazif Cungu, pozorište Teuta Ulcinj, Foto: Opština Ulcinj
Nazif Cungu, pozorište Teuta Ulcinj, Foto: Opština Ulcinj
Ažurirano: 02.12.2016. 15:30h

U Ulcinju je osnovano pozorište "Teuta" na čijem čelu će biti Munib Abazović, dok imena poput Muha Uručija, Edine Mustafić, Jetmire Hodža, Baškima Aljaja, Albane Kurti Zečević, Suada Bejte i Eliane Peku garantuju značajan preokret na teatarskoj pozornici grada.

Abazović je kazao da su članovi pozorišta visoko obrazovan i stručan kadar na čelu sa režiserom, scenografom, kostimografom kao i diplomiranim glumcem koji će se domaćoj publici predstaviti djelima različitih žanrova iz zemlje i inostranstva. Istakao je da je primarni cilj pozorišta oživljavanje kulturnog života u gradu.

Pozorište uskoro kreće sa radom a drama "Majka" domaćih autora, biće prvo djelo kojim će se "Teuta" predstaviti domaćoj publici u sali Centra za kulturu.

Bonus video: