Mini serija ''Dama pod velom'' vikendom na TV Vijesti

Serija "Dama pod velom" izvrsno oslikava život u sjevernoj Italiji krajem 19. vijeka, objedinjujući elemente melodrame i kriminalističkog žanra.
135 pregleda 0 komentar(a)
Dama pod velom, Foto: TV Vijesti
Dama pod velom, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 02.12.2016. 13:05h

Klara Grandi je mlada, otmena žena koju su razdvojili od brata blizanca i prisilili na brak.

Kćer grofa Vitorija Grandija podigli su seljaci sa imanja San Leonardo, daleko od njenog oca, koji ne samo što je kriv za smrt svoje žene nego i ne želi imati nikakve veze sa njom jer je žarko želio sina. Ipak, jednog dana Vitorio je odlučio da je povede u Trento. Našao joj je muža i želi unuka, nasljednika loze. Klara, daleko od svojeg imanja i svega što joj je drago, nalazi se zatočena u kući u kojoj njena teta Adelaide i rođak Kornelio već kuju zavjeru protiv nje. Usprkos tome, ona se zaljubljuje u svog muža i bori se da pridobije njegovu ljubav. Međutim, postaje žrtva zavjere rođaka koji su odlučili da joj otmu nasljedstvo i unište brak, izazivajući ljubomoru i insinuirajući moguću nevjeru. U potrazi za istinom, Klari počinju da se priviđaju stvari i na kraju doživljava nervni slom.

Jednog je dana neko pokušava da je ubije, ostavivši je da se utopi u rijeci Adige ... Klarino tijelo nikada nije pronađeno. Svi misle da je izvršila samoubistvo. Ali, Klara je živa i vraća se svojoj porodici, prerušena, lica sakrivenog ispod crnog vela, u potrazi za istinom i sa željom za osvetom. Mini serija Dama pod velom (La dama velata) nastala je u produkciji televizijskih kompanija Rai Fiction, Lux Vide i Telecinco Cinema, sa budžetom od oko 10 miliona eura. Radnja serije se odvija u Trentinu, krajem devetnaestog vijeka objedinjujući elemente melodrame i kriminalističkog žanra.

Glavna uloga povjerena je Miriam Leone. Atraktivna glumica je rođena 14. aprila 1985. godine u Kataniji – Italija, gdje je završila gimnaziju i studirala umjetničku školu. Učestvovala je na izboru za mis Italije 2008. godine gdje je osvojila prvo mjesto. Glumom se počela baviti 2010. godine sa nastupom u filmovima "Il ritmo della vita" i "Genitori & figli:) - Agitare bene prima dell'uso".

Mini serija “Dama pod velom” subotom i nedjeljom od 19.10h.

Bonus video: