Žene koje često vode ljubav lakše pamte apstraktne riječi

U istraživanju su učestvovale žene mlađe od 30 godina kojima su prikazane fotografije lica i apstraktnih riječi, kao i upitnik o učestalosti seksualnih odnosa
61 pregleda 2 komentar(a)
sex, ljubav, Foto: Shutterstock
sex, ljubav, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.12.2016. 11:01h

Ako je suditi prema rezultatima nove studije koju je sproveo tim sa Univerziteta McGill u Kanadi, žene koje češće imaju seksualne odnose bolje pamte.

Istraživanje o tome kako PVI ili penisno-vaginalni snošaj utiče na ženski mozak došlo je do zaključka kako žene koje češće upražnjavaju seks bolje i lakše pamte apstraktne riječi.

Kanađani su pronašli vezu između seksa i rasta nervnog tkiva u hipokampusu, dijelu mozga odgovornom za kontrolu emocija, nervnog sistema i memorije ili pamćenja.

U istraživanju su učestvovale žene mlađe od 30 godina kojima su prikazane fotografije lica i apstraktnih riječi, kao i upitnik o učestalosti seksualnih odnosa.

Dakle, rezultati su pokazali kako žene koje češto praktikuju seks bolje pamte apstraktne riječi, ali učestalost seksualnih odnosa nije imala uticaja na pamćenje lica.

Povezanost sa pamćenjem može biti rezultat činjenice kako je seks vrsta vježbe i kako pomaže pri oslobađanju od stresa i depresije, a samim tim i ima pozitivne učinke na pamćenje.

Bonus video: