Pavićević i Trbo pomogli ubici Đurića za 20 grama heroina?

Istražitelji sumnjaju da su Pavićević i Trbo u danilovgradskom selu Rsojevići dobili naknadu u drogi za pomoć Đurićevom ubici
233 pregleda 15 komentar(a)
Dejan Pavićević, Miloš Trbo, Foto: Filip Roganović
Dejan Pavićević, Miloš Trbo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.12.2016. 07:00h

Kotorani Dejan Pavićević (44) i Miloš Trbo (30) plaćeni su drogom za pomaganje ubici zatvorenika Dalibora Đurića, saznaju "Vijesti" iz istrage.

Prema informacijama iz istog izvora, listing njihovih poziva prije ubistva istražitelje bi mogao da odvede do ostalih umiješanih u tu likvidaciju.

Njih tužilaštvo sumnjiči da su obezbijedili prevoz ubici, prenosili poruke i uništavali tragove i dokaze o likvidaciji.

Uhapšeni su 22. septembra, par sati nakon što je Đurić u dvorištu spuškog zatvora likvidiran hicem iz snajpera. Policajci su ih zaustavili dok su se “golfom IV” kretali od Glave Zete ka Bogetićima.

Navodno, prije toga su u Rogamima zapalili "oktaviju" kojom je ubica Đurića pobjegao nakon što je ispalio hitac u grudi Kotoranina. Potom su se starim putem preko Pričelja i Martinića odvezli do danilovgradskog naselja Vučica, a onda produžili ka selu Rsojevići.

Policija provjerava da li su se njih dvojica nekoliko sati krili u jednoj od kuća u Rsojevićima, Pavićevićevom rodnom mjestu, ali i sa kim su sve u tom selu kontaktirali.

Istražitelji sumnjaju da su Pavićević i Trbo upravo na toj lokaciji dobili naknadu za pomoć Đurićevom ubici, a onda se preko Glave Zete zaputili ka Nikšiću.

Inspektori su prilikom hapšenja kod njih pronašli oko 20 grama heroina. Njih dvojica pokušali su da pobjegnu policajcima, koji su bili brži.

Policija tvrdi da su se Pavićević i Trbo uoči ubistva “golfom” budvanskih registarskih oznaka dovezli u Danilovgrad, gdje su, prema planu, čekali signal iz Spuža. Nakon egzekucije odvezli su se do naselja Rogami i zapalili “oktaviju” u kojoj je bila puška, za koju se sumnja da je njome izvršeno teško ubistvo, ali i druga oprema koja je služila za izvršenje krivičnog djela.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno da su na taj način uništili dokaze i tragove i omogućili izvršiocu da pobjegnu u nepoznatom pravcu.

Pavićević i Trbo osumnjičeni su za stvaranje kriminalne organizacije, da su kao saizvršioci počinili teško ubistvo, zatim za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i šverc droge.

Ubijeni Đurić u policijskoj evidenciji bio je registrovan kao član škaljarskog klana, na čijem su čelu navodno braća Jovan i Igor Vukotić i Igor Dedović.

Istražitelji vjeruju da je on žrtva rata koji bukti među kotorskim kriminalnim klanovima od kraja 2014. godine kada je u Španiji ukraden tovar od 200 kilograma kokaina.

Rezultat tog rata su desetine ubijenih i ranjenih. Među mrtvima istražitelji su evidentirali i slučajne žrtve.

Bonus video: