Akademik debituje u evropskoj eliti

95 pregleda 3 komentar(a)
Akademik press, Foto: Džudo klub Akademik
Akademik press, Foto: Džudo klub Akademik
Ažurirano: 01.12.2016. 15:01h

Džudo klub Akademik učestvovaće premijerno 17.decembra u Beogradu u Ligi šampiona, saopšteno je na konferenciji za novinare u Nikšiću.

Na tom najznačajnijem evropskom klupskom takmičenju učestvovaće 18 muških i 14 ženskih ekipa, a u muškoj konurenciji nastupiće 391 takmičar.

Predsjednik Džudo kluba „Akademik“ Dragan Pejanović kazao je da je učešće na tom elitnom takmičenju veliki korak na koji obavezuju dosadašnji vrhunski rezultati kluba koji je ostavio dubok trag, ne samo u nikšićkom sportu.

„Ovo je veliki izazov za sve nas, jer Akademik želi nove pobjede, vrhunske rezultate. Put kojim smo krenuli je sigurno pravi i nećemo odstupiti ni za pedalj. Uprava je učinila sve da Akademik i na evropskoj klupskoj mapi ima svoje mjesto“, rekao je Pejanović.

On je zahvalio državnim organima, nikšićkoj Opštini, prijateljima kluba na pomoći u zahtjevnim pripremama za Ligu šampiona.

Direktor kluba Novica Milović istakao je da su se svi potrudili da Akademik dostojno reprezentuje Nikšić i Crnu Goru u Ligi šampiona.

„Za takmičenje takvog ranga, procijenili smo da nam treba pojačanje, pa će naše boje u Beogradu braniti i Rumun Natea Danijel, Slovenci Mihael Žgank i Andrian Gomboc, kao i crnogorski reprezentativac Marko Bubanja“, rekao je Milović.

Šef stručnog štaba Dragan Šćepanović ocijenio je da je učešće na Ligi šampiona kruna sezone za Akademik.

„Daleko sam od pomisli da nas već sada proglasim osvajačem medalja na takvom elitnom takmičenju, ali sam i svjestan da isčekivanja ishoda dolazeće Lige šampiona mora biti obojeno optimizmom“, rekao je Šćepanović.

On je obrazložio da se kod nas može pohvaliti samo Srđan Mrvaljević sa rezultatom kakav imaju neki takmičari iz naprimjer dva najjača ruska kluba.

Najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević kazao je da nije imao dilemu za koga će nastupiti kada je postalo izvjesno učešće Akademika u Ligi šampiona, iako je imao ponudu od nekih inostranih klubova.

„Teško da se bilo koje ekipno takmičenje može porediti sa Ligom šampiona. Riječ je o najznačajnijem klupskom takmičenju na Starom kontinentu, sa koga se uspjeh najviše cijeni“, rekao je Mrvaljević, koji je već nastupao u Ligi šampiona i obećao da će svi Akademikov“ takmičari dati maksimum.

Bonus video: