Bojić zbog povrede raskinuo ugovor

"Prvo mi je potreban kvalitetan oporavak, pa sve ostalo. Ako budem zdrav i spreman, odigraću negdje polusezonu. Uvijek se otvaraju nova mjesta. Ali, o tom, potom", kaže za "Vijesti" Bojić
0 komentar(a)
Marko Bojić, Foto: Fivb.org
Marko Bojić, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 01.12.2016. 11:20h

Marko Bojić nije više član aktuelnog šampiona Južne Koreje, „OK Sejvings banke Raš end keš” iz Ansana – zbog povrede koja ga je zadesila prije dvije sedmice, samo dva dana nakon rođendana, a zbog koje će morati da pauzira dva do tri mjeseca, primač naše odbojkaške reprezentacije je sporazumno raskinuo ugovor, i već iduće sedmice se vraća u Crnu Goru...

"Bolje se osjećam, napredujem, ali me čeka duža pauza. A klub mora da traži zamjenu, jer liga kratko traje, do sredine marta. Šta da radim, to je sport, sudbina", kaže za „Vijesti“ Bojić, koji je bio jedini stranac u ekipi, pošto je to maksimalan broj za tamošnju ligu.

Taman kada je uhvatio zalet i navikao se na novu sredinu, kada je Koreancima počeo da pokazuje svoj raskošan odbojkaški reprertoar, Bojića je zadesio peh, na prvenstvenoj utakmici, kada je povrijedio skočni zglob na desnoj nozi, prilikom doskoka u igri, na mreži.

"Doskočio sam na nogu protivnika, koji je poslije napada prešao u naše polje ispod mreže, a ja sam ga iz bloka nagazio, pritom sam doskakao na jednu nogu i brutalno izvrnuo zglob 90 stepeni. Ligamenti su napukli i ozbiljno oštećeni. Do Nove godine nema treninga, pa onda kreće oporavak, mjesec, mjesec i po".

I pored povrede i raskida ugovora, Bojić, u svom stilu, ističe da je „raspoloženje odlično“.

"Tako je, kako je", dodaje Bojić i naglašava da je klub ispoštovao sve finansijske obaveze prema njemu.

"Bili su korektni, dobio sam sve što me sljedovalo za povredu. Sve je to ugovorom regulisano".

Bojiću sada predstoje pauza i oporavak, uz nadu da će sve ići po planu, kako bi 28-godišnji Nikšićanin bio spreman da negdje odigra drugi dio sezone i bude spreman za reprezentaciju, za majske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Prvo mi je potreban kvalitetan oporavak, pa sve ostalo. Ako budem zdrav i spreman, odigraću negdje polusezonu. Uvijek se otvaraju nova mjesta. Ali, o tom, potom".

Bojić je do povrede odigrao osam utakmica sa južnokoreanski klub, koji je osnovan tek prije tri godine, a već ima dvije titule.

"Generalno sam zadovoljan partijama koje sam pružio", istakao je Bojić.

Brutalna disciplina će ga jedino podsjećati na Koreju

Prije dolaska u Južnu Koreju, Bojić je igrao u Grčkoj (PAOK, gdje je bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), Poljskoj (Rešovija, uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), Rumuniji (Konstanca), Rusiji (Jaroslavič), Turskoj (Ziratbanka, Halkbanka), Francuskoj (Pari volej), Kataru (Al Šamal) i Indoneziji (Sumsel Babel bank). O boravku u Južnoj Koreji kaže da je sve bilo u redu, ali naglašava:

"Brutalna disciplina je ono što će me podsjećati na Koreju, kao i gubljenje daha svaki dan na treninzima. I ništa drugo", uz osmjeh je rekao Marko, koji je osim u rodnom Nikšiću igrao i za dva najbolja crnogorska kluba, Budućnost i Budvansku rivijeru.

Kolaković je ozbiljan trener, bilo bi dobro da se dogovori sa Savezom

Prvi poenter (125 poena) i drugi server (13 asova) ovogodišnje treće divizije Svjetske lige, ponajbolji igrač u našoj reprezentaciji u novim neuspješnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kaže da je ekipa „bila slaba kad je trebalo da bude najjača“.

"Odigrali smo, kako smo odigirali. Šta je, tu je, idemo dalje. Naučićemo iz grešaka i napredovati", kaže Bojić.

O mogućnosti da Igor Kolaković, koju mu je bio trener u Budućnosti, bude novi selektor Crne Gore, jer je, trenutno, jedini kandidat, Bojić kaže:

"Igor Kolaković je ozbiljan trener i bilo bi dobro da se dogovori sa Savezom", dodao je naš reprezentativac.

Bonus video: