Đukanović mora da plati 800 eura, jer nije došao da suđenje

Đukanović je jedan od 11 branilaca u postupku koji se vodi protiv 18 optuženih, uglavnom carinika i policajaca iz policijske akcije “Signal“
353 pregleda 2 komentar(a)
Željko Đukanović
Željko Đukanović
Ažurirano: 01.12.2016. 08:31h

Podgorički advokat Dragoljub Đukanović kažnjen je juče sa 800 eura i da uplati troškove glavnog pretresa na kojem se neopravdano nije pojavio. Kaznu je izrekao sudija Osnovnog suda u Rožajama Milosav Zekić.

Đukanović je jedan od 11 branilaca u postupku koji se vodi protiv 18 optuženih, uglavnom carinika i policajaca iz policijske akcije “Signal“. Njima se na teret stavljaju krivična djela zloupotreba službenog položaja i davanje i primanje mita u produženom trajanju. “Advokat Đukanović je kao branilac optuženih Mersudina Košute i Gorana Radičevića uredno primio poziv. Svoj nedolazak ničim nije opravdao, pa je novčano kažnjen sa 800 eura. Ima obavezu da plati i troškove glavnog pretresa, s obzirom da su se pojavili svi ostali branioci i optuženi“, sopšteno je iz rožajskog suda. Sljedeći glavni pretres je zakazan za 26. i 27. decembra. Carinicima i policijacima je već suđeno pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Bijelom Polju. Donijete su dvije presude koje su nakon žalbi ukinute. Taj sud se potom proglasio nenadležnim i predmet ustupio Osnovnom sudu u Rožajama.

Bonus video: