O argentinskoj kulturi kroz ples, muziku, slikarstvo i film

Manifestaciju će zatvoriti film “Vrijeme hrabrosti”
85 pregleda 0 komentar(a)
Wakolda, Foto: Unifrance.org
Wakolda, Foto: Unifrance.org
Ažurirano: 30.11.2016. 15:35h

Manifestacija “Nedelja argentinske kulture”, u organizaciji Ambasade Republike Argentine i Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, biće održana od prvog do četvrtog decembra u KIC-u.

Prvog dana manifestacije biće organizovano otvaranje izložbe slika i prezentacija argentinskog čaja Yerba mate u izložbenom holu KIC-a u 20 sati. Iste večeri nastupiće orkestar “Tanguango” i plesni parovi iz tango škola Crne Gore: “Buena Vista”, “Tango natural Montenegro”, “Tango i tačka”, “Migado” i “Casa del tango” u Velikoj sali KIC-a u 21 sat.

U petak, drugog decembra, u sali DODEST-a u 19 sati biće prikazan film “Wakolda” (2013) rediteljke Lucie Puenzo, dok će film “Kinez za ponijeti” (Un cuento Chino, 2011) reditelja Sebastiána Borenszteina biti prikazan u subotu, trećeg decembra, u sali DODEST-a u 19 sati. Posljednji dan manifestacije, nedelja, četvrti decembar, biće u znaku filma “Vrijeme hrabrosti” (Tiempo de valientes, 2005) reditelja Damiána Szifróna, koji će biti prikazan u sali DODEST u 19 sati.

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovaće Rikardo F. Fernandes, ambasador Argentine u Beogradu, a ulaz za sve projekcije je slobodan.

Bonus video: