Barska policija oduzela pištolje, puške i municiju: Provjeravaju da li je oružje korišćeno u barskim obračunima

Policija je oružje i municiju juče oduzela od Barana Alana i Roberta Kožara, Edmonda Mustafe, Damira Hodžića i Zijada Nurkovića...
1930 pregleda 7 komentar(a)
Oduzeto oružje, municija, Bar, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje, municija, Bar, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 30.11.2016. 09:26h

Barska policija zaplijenila je sedam pištolja, tri puške i veću količinu municije od Barana Alana i Roberta Kožara, Edmonda Mustafe, Damira Hodžića i Zijada Nurkovića.

Istražitelji provjeravaju da li je to oružje korišćeno u posljednjim barskim obračunima.

Inspektori CB Bar, kriminalističke, granične i Posebne jedinice policije, sa psima obučenim za pronalaženje droge, oružja i eksploziva, rano juče sa nalogom za pretres upali su u njihove i stanove još petorice Baranina, koji su “iz određenih razloga interesantni za službu”.

Pretreseni su stanovi i drugi objekti na 15 lokacija u Baru, koje koriste 10 osoba.

Pojašnjeno je da su inspektori u pretrese krenuli na osnovu operativnih saznanja, po pisanim naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, a uz saglasnost državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

“Pretresima je pronađeno i oduzeto - šest pištolja različitih kalibara, gasni pištolj, tri puške, veliki broj municije i veći broj mobilnih telefona i SIM kartica. Akcija je izvedena u cilju provjere prikupljenih operativnih saznanja i obezbjeđivanja dokaza, a u vezi rasvjetljavanja teških krivičnih djela počinjenih na teritoriji Bara u prethodnom periodu. Protiv određenog broja lica biće procesuirane odgovarajuće prijave”, piše u saopštenju.

Alan Kožar je svojevremeno u policijskoj evidenciji bio registrovan kao član kriminalnog klana pokojnog Armina Muše Osmanagića.

Nakon ubistva tog Baranina, preme policijskim podacima, Kožar se pridružio suprotstavljenom klanu, na čijem je čelu bio pokojni Luka Đurović.

U postupku za ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića osuđen je na šest godina i deset mjeseci zatvora, zbog podmetanja eksploziva na gradilište hotela “Splendid”.

Njegovbrat Robert Kožar pravosnažno je oslobođen optužbi da je sa trojicom sugrađana brutalno pretukao zamjenika komandira barske policije Admira Čolovića.

Novinske stupce nerijetko puni i Edmond Mustafa (21), koji se u policijskoj evidenciji vodio kao počinilac više krivičnih djela.

On i Zijad Nurković uhapšeni su 21. marta u Podgorici, nakon što su naoružani došli blizu zgrade podgoričkog Višeg suda. Petnaestak dana kasnije - 6. aprila uhapšen je u Baru, zbog napada na sugrađanina, a dva dana nakon toga policija mu je ponovo stavila lisice na ruke zbog ugrožavanja sigurnosti sugrađaninu Almiru Jahoviću. Par dana nakon tog incidenta policija je u njegovom automobilu pronašla fantomku.

Bonus video: