Dječaci ga izboli, preminuo u azilu

Viši državni tužilac nije tražio obdukciju nakon njegove smrti
2 komentar(a)
Centar u Spužu, Foto: Boris Pejović
Centar u Spužu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.11.2016. 06:41h

Sedamdesetjednogodišnji Binak Banaj (71) preminuo je 23. novembra u Centru za tražioce azila.

Kosovara su dvojica maloljetnika izboli nožem krajem septembra.

Viši državni tužilac nije tražio obdukciju nakon njegove smrti.

Tijelo Banaja nakon 18 sati iznijeto je iz sobe spuškog Azila.

Direktor Uprave za zbrinjavanje izbjeglica Željko Šofranac “Vijestima” je saopštio da je tijelo preminulog bilo u Centru - “onoliko vremena koliko je bilo neophodno da se od strane nadležnih organa sprovedu odgovarajuće procedure, kao i sprovedu aktivnosti za sahranu”.

Pojašnjeno je da je Banaj preminuo 23. novembra u 22 sata i 40 minuta.

Banajev leš sjutradan je, u 17 sati i 5 minuta iznijet iz Azila.

“Nakon smrti imenovanog preduzeli smo odgovarajuće mjere - Obavijestili smo Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, Upravu policije, Centar bezbjednosti Podgorica, Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad, Centar za socijalni rad Danilovgrad i tijelo preminulog predali radi sahrane JU Centar za socijalni rad Danilovgrad. Kod Ministarstva unutrašnjih poslova izvršen je upis činjenice smrti preminulog u matični registar umrlih”, saopštio je Šofranac.

Odgovarajući na pitanja “Vijesti”, objasnio je da po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu Banajevo tijelo nije poslato na obdukciju.

“U cilju sahrane preminulog su istovremeno obavljane i odgovarajuće aktivnosti sa Islamskom zajednicom”, rekao je on.

Banaja su 19. septembra u Tuzima nožem teško povrijedili osmogodišnji Z. R. i dvije godine stariji H. B. Navodno, dječaci su se prskali vodom i pokvasili i Banaja, koji im je vikao. Nakon toga nasrnuli su na njega i dva puta ga sa leđa uboli nožem.

Banaj je tada u teškom stanju prebačen u Klinički centar, gdje su se ljekari borili za njegov život. Nakon oporavka smješten je u Centar za tražioce azila.

Bonus video: