Melodije Enija Morikonea i Nina Rote oduševile novsku publiku

Orkestar “Mitteleuropa” njeguje evropsku umjetničku tradiciju izvodeći raznovrstan repertoar koji obuhvata kompozicije raznih perioda, od klasične simfonijske i kamerne muzike, preko opera, opereta i mjuzikla, pa sve do scenske i savremene muzike. Pod palicom italijanskog dirigenta Pakori Đovanija, solisti su bili Francoise De Clossey na klaviru i Mauro Maur, truba
0 komentar(a)
Mitteleuropa (novina)
Mitteleuropa (novina)
Ažurirano: 29.11.2016. 18:17h

Koncert italijanskog simfonijskog orkestra regije Friuli Venecija Đulija, u nedjelju veče oduševio je Novljane. Ovo je njihov treći nastup u Crnoj Gori , sada u okviru turneje ovog orkestra po zemljama jugoistične Evrope. Na programu su bila djela italijanskih italijanskih kompozitora Enija Morikonea, Nina Rote i Pjera Pićonija.

Orkestar “Mitteleuropa” njeguje evropsku umjetničku tradiciju izvodeći raznovrstan repertoar koji obuhvata kompozicije raznih perioda, od klasične simfonijske i kamerne muzike, preko opera, opereta i mjuzikla, pa sve do scenske i savremene muzike. Pod palicom italijanskog dirigenta Pakori Đovanija, solisti su bili Francoise De Clossey na klaviru i Mauro Maur, truba.

Organizatori, Ambasada i Institut za kulturu Republike Italije u saradnji JUK Herceg fest, objašnjavaju da je simfonijski orkestar “FVG Mitteleuropa” nastao uz podršku italijanske regije Friuli Venecija Đulija, kako bi predstavili muzičke talente ovog područja, ali i iskusne muzičare, mlade pedagoge i članove orkestra koji su diplomirali na tamošnjim konzervatorijumima Tartini u Trstu i Tomadini u Udinama.

Bonus video: