Zašto policija “krije” Veselina Barovića?

Iz policije nijesu odgovorili na pitanja o Baroviću, iako svakodnevno šalju saopštenja o oduzimanju oružja i od osoba kojima su istekli oružni listovi...
66 pregleda 32 komentar(a)
Veselin Barović, Foto: Savo Prelević
Veselin Barović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2016. 14:35h

Policija se još nije zvanično oglasila povodom oduzimanja arsenala oružja od biznismena Veselina Barovića.

Iz te institucije nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” o tom slučaju, iako crnogorskim redakcijama uredno šalju saopštenja o svakodnevnom oduzimanju naoružanja i od osoba kojima su istekli oružni listovi.

Barović je uhapšen 22. novembra, nakon što je policija u njegovim objektima pronašla veću količinu oružja.

Nakon saslušanja u tužilaštvu, pušten je da se brani sa slobode.

Uprava policije o pretresima Barovićeve imovine i hapšenju tog Podgoričanina ćuti šest dana.

Nijesu odgovorili “Vijestima” zbog čega njihov Tim za odnose sa javnošću nije obavijestio građane o ishodu pretresa kuća koje su u vlasništvu Barovića i njegovom hapšenju, ali ni ko je i na osnovu čega odlučio da se o tom slučaju ne šalje saopštenje medijima i da se ne objavi na sajtu policije.

Nijesu odgovorili ni zbog čega je taj Podgoričanin privilegovan u odnosu na druge uhapšene zbog istog krivičnog djela, a o čijim hapšenjima obavještavaju javnost putem saopštenja.

Njegov branilac, advokat Zoran Piprović objasnio je “Vijestima” da su inspektori u Barovićevom stanu u Podgorici pronašli dva pištolja za koje nije imao dozvolu i još jedan koji mu je poklonio pokojni policajac Goran Žugić, nekadašnji savjetnik Mila Đukanovića.

Uhapšeni prijatelj Mila Đukanovića je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode...

Kazao je da su u Barovićevoj kući u danilovgradskom naselju Bandići, pronađena još dva pištolja, poluautomatska puška “papovka” i 62 metka za automatsku pušku.

Policija je tog dana u pretres Barovićevih kuća krenula nakon što je u blindiranom “mercedesovom” džipu registrovanom na kompaniju tog Podgoričanina, pronašla plastični dio za pištolj “golck”.

Taj automobil zaustavljen je na Bioču nakon što su policajci primijetili da ima ugrađena mala rotaciona svjetla - led diode, kakva koriste policijska vozila i zatamnjena stakla.

Vozilom je upravljao zaposleni iz Barovićeve kompanije.

Saopštenja stižu - oduzeta lovačka puška bez dozvole

Za razliku od Barovićevog slučaja, policija je juče saopštila da je Budvanin J. R. (22) uhapšen nakon što je policija kod njega pronašla pušku i municiju.

U saopštenju poslatom medijima piše da je kotorska policija 25. novembra kontrolisala “nissan” budvanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S. K.

“U kojem se kao suvozač nalazio J. R. Kod J. R. je pronađena lovačka puška marke 'predator raifer', cal. 12 mm, sa četiri patrona, za koju ne posjeduje dozvolu”, saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se J.R. uhapsi.

“J.R. je uhapšen 26. novembra i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: