Uhapšen albanski državljanin: Pokušao da u Crnu Goru prokrijumčari 16 kg skanka?

Dž.K., droga i vozilo predati su policajcima Odsjeka za borbu protiv droge koji su o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici
119 pregleda 9 komentar(a)
GP Božaj, skank, Foto: Uprava policije
GP Božaj, skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 29.11.2016. 12:48h

Albanski državljanin Dž.K. (24) iz Elbasana uhapšen je juče na Graničnom prelazu Božaj jer je kako se sumnja pokušao da iz Albanije u Crnu Goru prokrijumčari oko 16 kilograma droge marihuana tipa skank, saopšteno je iz Uprave policije i Uprave carina.

U zajedničkom saopštenju UP i UC navodi se da je ovim prekinut još jedan lanac krijumčarenja skanka i spriječen pokušaj tranzita ove droge preko teritorije Crne Gore.

"Carinicii policajci su juče oko 15 časova, na Graničnom prelazu Božaj u vozilu, prilikom ulaska u Crnu Goru iz Albanije, otkrili oko 16 kilograma skanka koji je, kako se sumnja, bio namijenjen krijumčarenju preko granica Crne Gore. Državljanin Albanije Dž.K, (24) iz Elbasana koji je drogu prevozio je je uhapšen. Carinici policajci su prethodno izvršili kontrolu automobila "Subaru", albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Dž.K, a tokom koje su na pojedinim djelovima vozila uočili tragove svježe farbe. Upotrebom uređaja baster, koji je dio specijalnog alata, iza zadnjeg branika otkrivena je posebno izrađena kutija u kojoj su bila sakrivena pakovanja oblijepljena tamnom trakom, sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank. Daljim pregledom vozila ustanovljeno je da i u bankinama vozila postoje prepravke i da se i u njima nalaze pakovanja iste sadržine. Ukupno je otkriveno 41 pakovanje sa oko 16 kilograma materije", ističe se u saopštenju.

Dž.K., droga i vozilo predati su policajcima Odsjeka za borbu protiv droge koji su o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Kriminalistička obrada koju su sproveli službenici ovog Odsjeka ukazuje na sumnju da je Dž.K. skank nabavio u Albaniji, u namjeri da ga preko teritorije Crne Gore prokrijumčari u zemlje okruženja, radi dalje prodaje. Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: