"Dinamit" nastavlja da živi svoj san

“Garsija je jedan najpopularnijih američkih boksera, a to je dokazao kroz sjajnu karijeru. Bez obzira na njegov kvalitet, svakom borcu i meču pristupim ozbiljno, bilo da se radi o borbi za tituli ili rejting. Ne dozvoljavam sebi propust”, rekao je Zlatičanin
76 pregleda 9 komentar(a)
Zlatičanin - Garsija, Foto: Facebook
Zlatičanin - Garsija, Foto: Facebook
Ažurirano: 29.11.2016. 12:47h

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin kazao je da borbom protiv Amerikanca Majkija Garsije nastavlja da živi svoj san, da respektuje kvalitet rivala, ali i da ne sumnja da će zadržati šampionski pojas.

Zlatičanin će protiv Garsije, 28. januara u Las Vegasu, braniti titulu profesionalnog prvaka svijeta.

Meč između Zlatičanina i Garsije bio je zakazan za 15. oktobar, ali su iz tabora američkog borca tražili više vremena za njegovu pripremu.

Zlatičanin je 12. juna u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, prekidom u trećoj rundi savladao Frenklina Mamanija iz Bolivije i osvojio titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC.

Garsija je osvajao titule prvaka svijeta u pero i super pero kategoriji, u verziji WBO. Bez poraza je na profesionalnom ringu, na kojem je ostvario 35 pobjeda, od kojih 29 nokautom.

Zlatičaninu će to biti 23. borba na profesionalnom ringu. Bez poraza je, a 15 mečeva dobio je nokautom.

Branilac pojasa smatra da će meč sa Garsijom biti mnogo teži, navodeći da je američki bokser mnogo kvalitetniji od Mamanija.

“Garsija je jedan najpopularnijih američkih boksera, a to je dokazao kroz sjajnu karijeru. Bez obzira na njegov kvalitet, svakom borcu i meču pristupim ozbiljno, bilo da se radi o borbi za tituli ili rejting. Ne dozvoljavam sebi propust”, rekao je Zlatičanin agenciji MINA.

On je kazao da bi bilo bolje da nije bilo odlaganja meča i da je on odrađen u ranijem terminu.

“U boksu se to često dešava, ali ne želim u tome da nalazim opravdanje. Biću spreman i željan borbe”, kazao je Zlatičanin.

On je istakao da je Garsija posjeduje izuzetno snažan udarac i da ima dobar tajming.

“Jako je strpljiv i radi jako dobro sa prednjom rukom. To su njegovi kvaliteti. Traži borbu iz bliza, ali nije previše savitljiv u struku što vidim kao svoju šansu da plasiram jake udarce”, rekao je Zlatičanin.

On je uvjeren da će meč biti završen prije njegovog predviđenog roka.

“Meč neće ići do kraja. To tvrdim jer smo obojica fajteri. Poznavajući sebe, a imajući u vidu da je on Meksikanac, siguran sam da nećemo dozvoliti da meč ode na poene”, kazao je Zlatičanin.

On je istakao da je svaki borac je opasan na svoj način i da da je od početka karijere svakog posmatrao kao potencijalnu opasnost da ga zaustavi na putu do titule.

Zlatičanin je kazao da ga počastvovanim čini što će meč biti održan u MGM Areni.

“Proći samo pored nje je veličanstven osjećaj, a ne biti zvijezda večeri u MGM-u. Osvojio sam titulu šampiona svijeta i još nastavljam da živim svoj san”, kazao je Zlatičanin.

On je kazao da sjutra putuje za Sjedinjene Američke Države i da će tamo boraviti do meča.

“Dio priprema odradio sam na Rogli. To su bile visinske pripreme koje su trajale 21 dan, pod budnim okom Slobodana Anđelića. Završne pripreme odradiću u Los Anđelesu sa trenerom Hozeom Benavidesom”, rekao je Zlatičanin.

On je naglasio da javnost u Crnoj Gori nije potpuno svjesna rezultata koji je napravio.

“Iskren da budem javnost i jeste i nije svjesna mog rezultata. Bilo je i onih koji su zaustavljali svoja vozila da me pozdrave i čestitaju ili onih starijih koji su na neki način želljeli da mi nešto poklone u znak pobjede”, kazao je Zlatičanin.

On očekuje da će na kraju godine ponijeti zvanje najboljeg sportiste Crne Gore.

“Zbog tog rezultata se mijenjaju i zakoni u sportu, ali neće morati jer je od ove godine i profesionalni boks ušao u porodicu olimpijskih sportova. Vjerujem da sam taj koji će ponijeti titulu najboljeg sportiste Crne Gore. Kad se to bude desilo neću biti u Crnoj Gori već na pripreme, ali to ne znači da neće imati ko da primi nagradu. Bogu hvala imam veliku porodicu koja će primiti u moje ime to što mi pripada”, rekao je Zlatičanin.

Bonus video: