Ovo je najveća greška koju možete učiniti tokom seksa

Ukoliko orgazam svaki put postavljate za cilj, to može stvoriti dodatni pritisak i upropastiti zabavu
75 pregleda 5 komentar(a)
sex, Foto: Shutterstock
sex, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.11.2016. 12:11h

Poznato je da muškarci mnogo češće doživljavaju vrhunac u krevetu od žena. Ipak i kod jednih i kod drugih dešava se i da ne dožive orgazam. Međutim, da li je to dovoljan razlog da se glumi zadovoljstvo pred partnerom?

Ukoliko je riječ o vezi na jednu noć i želite da poštedite sebe objašnjavanja sa osobom sa kojom ne želite ništa ozbiljnije, onda ste opravdali svoje pretvaranje. U tome nema ništa loše, ali ukoliko je veza na duže staze, time ne činite uslugu nikome, prenosi Fokus.ba.

Stariji prijatelji će vas posavjetovati da nikako ne glumite i zaista će biti u pravu, jer vam lažni orgazam kod žena ili lažno uživanje u slučaju muškaraca neće riješiti problem. Čak i onda kada vaš partner daje sve od sebe, desit će se da neće uspjeti u svojoj misiji. Možda ste previše umorni. Šta god da je razlog, najbolje je da priznate istinu. I da, za to je potrebno hrabrosti. Priznanje može da izazove i poniženje i stid, ali i da pokvari raspoloženje. Ipak, nema razloga da se osjećate neprijatno zbog toga.

Lažno zadovoljstvo vodit će do još jednog lažnog, pa vam partner nikada neće pružiti zadovoljstvo koje zaslužujete, jer će misliti da sve vrijeme radi pravu stvar. Ako se pretvarate za vrijeme svakog seksualnog odnosa, to će prećutno značiti da svaki odnos obavezno mora da se završi „vrhuncem“, što će loše uticati na vaš odnos. I u seksu bez orgazma može jednako dobro da se uživa.

Ukoliko orgazam svaki put postavljate za cilj, to može stvoriti dodatni pritisak i upropastiti zabavu.

Stoga, recite partneru da možda nećete oboje doživjeti vatromet i, vjerujte, učinit ćete sebi veću uslugu nego da odglumite.

Bonus video: