"Jovo je odbijao da me poveže sa dilerima"

On je ispričao da je kupio sam 20 kilograma marihuane, a u nabavku je bio uključen Namik Selmanović
345 pregleda 0 komentar(a)
Duško Martinović, Foto: Savo Prelević
Duško Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2016. 08:19h

Cetinjanin Duško Martinović kazao je u Višem sudu da mu je njegov prezimenjak i novinar Jovo Martinović rekao da “nema šanse” da ga poveže sa osobama koje se u Albaniji bave nabavkom marihuane, jer na te stvari ne gleda dobronamjerno.

Okrivljeni je na prethodnom glavnom pretresu priznao da je jedini kriv za šverc heroina, kokaina i marihunane, a juče je pred Specijalnim vijećem sutkinje Vesne Pean odgovarao na pitanja specijalne tužiteljke Mire Samardžić i advokata odbrane.

“Pitao sam Jova da li zna nekoga u Albaniji ko se bavi nabavkom marihuane, jer je radio intervjue za dokumentarne filmove i tražio sam da me spoji sa nekim od tih osoba. Pitao sam ga jer je novinar istraživač. Rekao je da ne može da mi nabavi nikakav kontakt”...

On je ispričao da je kupio sam 20 kilograma marihuane, a u nabavku je bio uključen Namik Selmanović.

Objasnio je da je Namik promijenio broj telefona i da je od Jova tražio novi... U Ulcinju, tvrdi, Jovo je sjedio u istom lokalu u kome je bio i Selmanović, ali za drugim stolom i objašnjavao mu kako da dođe do tog lokala.

“U Ulcinju mi je doslovce rekao: 'Momci, ne želim da znam bilo što u vezi sa vašim dogovorom. Isključite me iz toga. Ne gledam na to dobronamjerno. Ja sam protiv toga'. On nije učestvovalo nijednog trenutka u mojem i Selmanovićevom razgovoru, niti se približavao našem stolu”, kazao je Duško Martinović.

Odgovarajući na pitanja advokata Mitra Mugoše, kazao je da za učešće u dokumentarnim filmovima od TV Vajs dobio 12.000 dolara, a da mu francuski Kanal plus nije platio ništa.

„Bio je u pripremi i intervju za TV stanicu iz Londona, i za to je trebalo da dobijem 20.000 funti, ali sam uhapšen i to nije realizovano. Ovi dogovori su išli preko Jova. Trebalo je da učestvujem i u snimanju fima - Put kalašnjikova, ali je to završeno bez mene i Jova, koji je trebao da bude producent”.

On je dodao da Igor Vušurović nije znao da se u vozilu “mazda” nalazi heroin i da nema veze sa drogom...

Vušurović se potom zakleo da nije nabavio, kupio i prevozio smješu i drogu za Duška Martinovića.

“Apsolutno ne priznajem krivicu. Nikada Dušku nisam prodao drogu, nisam ni prevozio smješu i drogu za njega. U to mogu da se zakunem u dvoje djece i očev grob. Ako sud utvrdi da sam kriv, tražim za sebe najtežu kaznu. Dok smo imali zajedničke 'šetnje' u pritvoru, Dejan Jablan mi je rekao da će da zaključi sporazum o priznanju krivice sa specijalnim tužiocem. Kada je otišao na razgovor, rekao mi je da ga je tužilac tri sata ubjeđivao, te da je rekao da nemam nikakve veze sa drogom. Tužilac ga je ubijedila i on je podlegao pritisku i potpisao sporazum o priznanju krivice. Neka ga sud pozove kao svjedoka da se suočimo, jer je potpisao laž. Pravnim nasiljem se nalazim 13 mjeseci u Istražnom zatvoru zahvaljujući specijalnom tužiocu. Poznajem Duška već 30 godina, u korektnom smo odnosu. Nakon što sam uhapšen, tražio sam poligrafsko ispitivanje, ali mi nije dozvoljeno”, tvrdi Vušurović.

Prema navodima optužnice, 6. maja 2015. Jablan, Vušurović i Željko Vujačić preuzeli su heroin i smješu i “mazdom” koju je iznajmio Vušurović, prevezli do stana u Budvi.

Krivicu je negirao i Vaso Perović, rekavši da kod njega nije pronađena nikakva droga.

Suđenje se nastavlja 1. decembra.

Bonus video: