KNJIGA DRAGOSLAVA VUJIČIĆA

Karate u svom izvornom stilu

Osnivač stila je upravo autor sensei šihan Dragoslav Vujičić, zajedno sa sensei soke prof. dr Dušanom Dačićem, nosiocem crnog pojasa 10. dan
297 pregleda 0 komentar(a)
Karate knjiga, Foto: Privatna arhiva
Karate knjiga, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.11.2016. 20:31h

Iz štampe je izašla knjiga "Karate - tajne borilačkih vještina gen ryu karate kai", autora sensei šihan profesora Dragoslava Vujičića, majstora karatea crni pojas 8. dan, predsjednika Seišinkai saveza Crne Gore.

Prvi put u Crnoj Gori je objavljena ovakva knjiga iz oblasti borilačkih vještina u kome je prezentiran novi stil borilačkih vještina "gen ryu karate kai", što predstavlja izvorni stil karate borilačke vještine šaolin sa izvornim karate pricipima.

Osnivač stila je upravo autor sensei šihan Dragoslav Vujičić, zajedno sa sensei soke prof. dr Dušanom Dačićem, nosiocem crnog pojasa 10. dan.

"U knjizi je prikazan sistem samoodbrane od nenaoružanog i naoružanog napadača, tehnike samoodbrane sa nunčakama, prikaz tehnika na kineskoj lutki i makivari i ostali sadržaji treninga brzine i snage sa spravama i rekvizitima, način ishrane kao i istorijat borilačkih vještina i životni put samuraja", kazao je autor knjige Dragoslav Vujičić.

Knjiga sadrži preko 1.500 slikovito prikazanih tehnika koje je lično demostrirao autor sa pratećim tekstovima i ilustracijama na preko 500 strana.

"Prof. Vujičić se prihvatio teškog posla: da objasni, koja je to nit koja odlučuje sudbinu pobjednika, stvara heroja, pobjednika ili poraženog, suze radosnice ili suze razočaranja. Odluku, ko će u istoriju ili u zaborav. Posljedica za jednog mora biti tako bolna, surova, nepredvidiva, neočekivana, ponekad i nepravedna. I ta nit, koju neko naziva sportska sreća, drugi sudbina, mora da odluči pobjednika, u trenucima kada je sve, naizgled potpuno jednako, isto, potpuno ravnopravno. Nema neriješenog ishoda. Pobjednik mora postojati. Poraženi može jedino da žali za propuštenom prilikom, da analizira, da traži utjehu. Pitanje nad svim pitanjima, koje želi da objasni profesor D. Vujičić staro je hiljade godina. Da li je pobjednik uvek i najbolji", napisao je recenzent Dušan Dačić.

Recenziju je pisala i profesor dr Dragana Čukić, specijalista za sudsku medicinu.

Preporučujemo za Vas