Vidović pucao na Kašćelana u Novom Sadu?

MUP Srbije je saopštio da je protiv Vidovića podnio krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a nastavlja se i dalji rad na utvrđivanju identiteta i pronalasku ostalih učesnika u ovom krivičnom djelu
710 pregleda 8 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock.com
pištolj, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 25.11.2016. 20:37h

Srpska policija je utvrdila da je na vođu jedne od kriminalnih grupa u Crnoj Gori Slobodana Kašćelana u junu ove godine u Novom Sadu pucao Saša Vidović (34) iz Bijeljine, objavio je portal 021.rs.

Pored Kašćelana, 26. juna oko 21 čas, u ulici Pavla Simića ranjen je i V.V. (40), za koga se pričalo da je njegov telohranitelj.

Portal navodi da se Vidović trenutno nalazi u pritvoru u Republici Srpskoj zbog sumnje da je polovinom oktobra ove godine ubio Miroslava Lazarevića (32) iz Istočnog Novog Sarajeva. MUP je saopštio da je protiv Vidovića podnio krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a nastavlja se i dalji rad na utvrđivanju identiteta i pronalasku ostalih učesnika u ovom krivičnom djelu.

Kašćelan je jedan od vođa takozvanog "kavačkog klana" koji je već duže vreme u sukobu sa pripadnicima "škaljarskog klana", te da je njihov rat doveo je do niza krvavih obračuna na prostoru bivše Jugoslavije u posljednje dvije godine.

Inače, Vidović ima podeblji policijski dosije, a novosadskoj javnosti postao je poznat kada je 2008. ranjen prilikom hapšenja. Ranjen je u obračunu s policijom u Mileševskoj ulici kada je uhvaćen u krađi "audija" inostranih tablica.

Bonus video: