Kovačević osvojio svjetsko srebro u džiu-džici

101 pregleda 3 komentar(a)
Miloš Kovačević, Foto: Džiu-džicu savez
Miloš Kovačević, Foto: Džiu-džicu savez
Ažurirano: 25.11.2016. 21:52h

Crnogorski džiu džicu reprezentativac Miloš Kovačević osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Vroclavu.

Kovačević zbog povrede u polufinalnoj borbi nije mogao da nastupi u finalu.

Kovačević je u prvom kolu kategorije do 69 kilograma bio slobodan, dok je u drugom eliminisao aktuelnog evropskog i svejtskog šampiona, Dmitrija Bešenetca iz Rusije.

Bešenetc je tokom borbe imao prednost (11:7), ali je Kovačević strpljivom borbom primorao rivala da zaradi diskvalifikaciju zbog strogo zabranjenih "nekontrolisanih tehnika".

Kovačević je u četvrtfinalu pobijedio Italijana Pjera Alezija 15:13, dok je do finala došao nakon diskvalifikacije Francuza Mišela Žarnijea.

Francuski borac je tokom sudijskog prekida zadao nekontrolisani udarac, što su sudije kaznile diskvalifikacijom.

Kovačeviću je od tog udarca povrijeđeno rame i zbog te povrede morao je da propustu finale.

"Zadovoljan sam osvojenom medaljom, ali ne i činjenicom da nisam mogao da radim finalni meč. Rekao sam u najavi da sam došao da idem do kraja, ne samo da bih popunio broj takmičara. Naporno sam se spremao i hvala svima koji su vjerovali u mene", kazao je Kovačević.

Zlatno odličje pripalo je ruskom borcu Pavelu Koržaviku, dok su bronzane medalje pripale takmičarima koje je Kovačević eliminisao – Bešenetcu i Aleziju.

U kategoriji do 69 kilograma nastupila su 24 borca.

Drugog takmičarskog dana na tatami će ostali crnogorski takmičari.

U kategoriji do 71 kilogram, Mirjana Martinović boriće se protiv Medelin Čokonte iz Kolumbije, protivnica Biljane Mitrović do 49 kilograma biće domaća takmičarka Magdelina Giec.

Kod muškaraca prvi će na borilište duo sistem Vukotić – Dragutinović, do 94 kilograma Goran Musić za rivala imaće Tima Vaidenbečera iz Njemačke, Dejan Vukčević (preko 94kg) nosilac je grupe i u prvom kolu je slobodan.

Bojan Merdović (preko 77 kg) u prvom kolu se sastaje sa borcem iz Francuske Sebastianom Lekokom.

Bonus video: