"Glasovi tišine" za Dan opštine

Ovom izložbom Opština je Goranu Ćetkoviću čestitala veliku nagradu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore
0 komentar(a)
Goran Ćetković, Foto: Radomir Petrić
Goran Ćetković, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 25.11.2016. 17:52h

U okviru zvaničnog programa proslave Dana Opštine Bar, u Galeriji "Velimir A. Leković" preksinoć je otvorena samostalna izložba "Glasovi tišine" akademskog umjetnika iz Bara Gorana Ćetkovića.

"Ovom izložbom Kulturni centar Bar i galerija 'Velimir A. Leković' čestitaju Baranima Dan Opštine, a Opština Goranu Ćetkoviću veliku nagradu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Ova postavka dokazuje nam da je Bar dobio još jednog umjetnika kojim će se ponositi", rekao je predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić.

Ćetković je diplomirao 2000. na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi prof. Nikole Gvozdenovića, a do danas je izlagao na velikom broju grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a ovo mu je 18. samostalna izložba. Laureat je više nagrada, među kojima i Nagrade za slikarstvo Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore “Milunović, Stijović, Lubarda” za 2016. za ulje na platnu “Filozof”.

"Goran Ćetković nesumnjivo je jedan od najizrazitijih i najubljedljivijih ekspresionista savremenog crnogorskog slikarstva i stvaralac izuzetnog likovnog senzibiliteta, ali i humano biće koji nam svojim slikama skreće pažnju na usamljenog čovjeka današnjice koji je izgubio identitet i dušu u ovom svijetu kojim vladaju načela društvenog otuđenja i etičke ravnodušnosti", zapisala je u katalogu izložbe Ljiljana Zeković.

Bonus video: