Zaplijena na Božaju: Krili 20 kilograma skanka u specijalnom bunkeru

Policija sumnja da je skank bio namijenjen za šverc preko Crne Gore, a droga je nađena oko 17.30 časova u četvrtak prilikom kontrole vozila
83 pregleda 2 komentar(a)
Droga Božaj, Foto: Uprava carina
Droga Božaj, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 25.11.2016. 13:16h

Službenici carine i policije su na graničnom prelazu Božaj prilikom ulaska u Crnu Goru iz Albanije otkrili oko 20 kilograma skanka i uhapsila dvoje albanskih državljana.

Policija sumnja da je skank bio namijenjen za šverc preko Crne Gore, a droga je nađena oko 17.30 časova u četvrtak prilikom kontrole vozila.

"Vozilom marke „Opel Vectra“, albanskih registarskih oznaka, upravljao je D.P. (20) iz Vlore, dok se u vozilu kao saputnik nalazio M.Ć. (21) iz Vlore, obojica državljani Republike Albanije. Prilikom vršenja graničnih provjera carinski i policijski službenici su obavili razgovor sa ovim licima koja su im kazala da nemaju ništa da prijave osim ličnih stvari, te da putuju za Republiku Njemačku. Carinski i policijski službenici su, međutim, posumnjali da lica posjeduju zabranjene stvari i predmete, nakon čega se pristupilo detaljnoj graničnoj kontroli lica i vozila. Prilikom organoleptičkog pregleda prtljažnika, iza naslona zadnjeg sjedišta vozila, primijećene su određene prepravke koje su navele na sumnju da je u tom dijelu napravljena pregrada i da se iza nalazi specijalno izrađen bunker. U bunkeru je pronađeno i izuzeto 19 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank, težine oko 20 kilograma", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije.

Saopšteno je i da su uhapšeni i droga predati službenicima Odsjeka za brobu protiv droge.

"Policijski službenici ovog Odsjeka su pomenuta dva lica lišili slobode i uz krivičnu prijavu ih priveli državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Od osumnjičenih su takođe oduzeti mobilni telefon i predmetno vozilo. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: