Tivat dobija 3D bioskop

„Nova oprema omogućava kako klasične 2D, tako i 3D projekcije. Naredne nedjelje počinjemo pregovore sa distributerima filmova, pa očekujem da već u drugoj sedmici decembra bioskop počne sa radom"
92 pregleda 0 komentar(a)
Bioskop Tivat, Foto: Siniša Luković
Bioskop Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.11.2016. 12:48h

Centru za kulturu Tivat je isporučen najveći dio nove, moderne bioskopske opreme koju je nabavila Opština Tivat posredstvom podgoričke kopmpanije „Fidas“.

Investicija je vrijedna skoro 79 hiljada eura, a njome će se osposobiti prvi 3D bioskop na području Boke Kotorske. Kino će funkcionisati u velikoj dvorani Centra za kulturu, u kojoj će, nakon isporuke novog projektorskog platna koja se očekuje narednog petka, početi montaža nove opreme.

„Nova oprema omogućava kako klasične 2D, tako i 3D projekcije. Naredne nedjelje počinjemo pregovore sa distributerima filmova, pa očekujem da već u drugoj sedmici decembra bioskop počne sa radom", kazao je „Vijestima“ direktor Centra za kulturu Tivat, Vojislav Kaluđerović.

Iako još nisu definitivno utvrđene, cijene karata u tivatskom bioskopu biće sigurno niže od onih u jedina dva preostala 3D kina u Crnoj Gori, u Podgorici i u Budvi.

Bonus video: