Mlađi Ajković ponovo na sudu zbog oružja

Njegov otac Radomir Ajković juče je svjedočeći tvrdio da je sve što je pronađeno u kući njegovo i da njegov sin nije znao za pištolj i eksploziv, koje je policija pronašla u februaru
86 pregleda 0 komentar(a)
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Osnovni sud Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.11.2016. 09:37h

Nešu Ajkoviću opet se sudi za nedozvoljeno držanje oružja, u podgoričkom Osnovnom sudu.

Nedavno osuđenom za predaju veće količine oružja koju je njemačka policija pronašla kod Vlatka Vučelića, nekoliko dana prije terorističkih napada u Francuskoj prošle godine, ovog puta sudi se za nedozvoljeno držanje eksploziva i štapina u kući u Golubovcima.

Prijeti mu kazna od šest mjeseci do pet godina.

Njegov otac Radomir Ajković juče je svjedočeći tvrdio da je sve što je pronađeno u kući njegovo i da njegov sin nije znao za pištolj i eksploziv, koje je policija pronašla u februaru.

Objašnjavao da je za pušku i pištolj imao dozvolu, da je druga puška stara i neispravna, a da mu je eksploziv ostao od prije 16 godina, kada ga je koristio da sruši drvo na imanju.

“On je potpisao da je oružje njegovo, jer je htio da me zaštiti, ja sam star i bolestan, strašno sam bio ljut kada sam saznao”, rekao je stariji Ajković.

Nešto slično na suđenju je tvrdio i mlađi Ajković ranije, dok kod tužioca nije pominjao da je oružje očevo.

Suđenje je prekinuto do 29. novembra, za kada je planirano davanje završnih riječi u postupku.

Ajković je pravosnažno osuđen na osam mjeseci zatvora, jer je Vučeliću predao veću količinu oružja, koju je kod Vučelića pronašla njemačka policija, u novembru prošle godine.

On je bio optužen da je, po prethodnom dogovoru sa Vučelićem, nabavio veću količinu vatrenog oružja i eksplozivnih materija, spakovao u vozilo i dao Vučeliću navigacioni sistem, koji je trebalo da ga odvede do Pariza, nekoliko dana prije terorističkih napada u toj zemlji, u kojoj je život izgubilo 129 ljudi.

U čijim rukama je arsenal oružja trebalo da završi još se ne zna.

Njemački sud osudio je Vučelića na četiri godine zatvora, ali nije dokazano da je on znao za šta ono treba da posluži.