Robijaće dvije godine i platiti 18.000 eura

“Potpisao sam sporazum o priznanju krivice i nisam odustao. Odričem se prava na suđenje i odričem se prava na žalbu na odluku suda”, rekao je okrivljeni Vuković je uhapšen 19. jula 2016. godine, a iz Uprave policije tada su se oglasili saopštenjem za javnost
91 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj
Uviđaj
Ažurirano: 25.11.2016. 09:27h

Sutkinja Vesna Moštrokol juče je u podgoričkom Višem sudu usvojila sporazum o priznanju krivice, koji je slovenački državljanin Ivica M. Vuković (34) zaključio sa tužiteljkom Tatjanom Begović.

Vuković je prihvatio da za šverc 150 kilograma marihuane odrobija dvije godine i plati 18.000 eura.

Prema sporazumu, okrivljeni je dužan da uplati novac u državni budžet u roku od dva mjeseca od pravosnažnosti presude.

“Potpisao sam sporazum o priznanju krivice i nisam odustao. Odričem se prava na suđenje i odričem se prava na žalbu na odluku suda”, rekao je okrivljeni Vuković je uhapšen 19. jula 2016. godine, a iz Uprave policije tada su se oglasili saopštenjem za javnost.

Napisali su da su od Vukovića oduzeli 150 pakovanja sa oko 150 kilograma skanka, za koji se sumnja da je imao namjeru da prokrijumčari preko granice.

“Policijski inspektori su 19. jula 2016. godine u večernjim časovima, u naselju Stari aerodrom u Podgorici, zatekli Vukovića - državljanina Slovenije, u prebacivanju opojne droge marihuana iz putničkog u teretno motorno vozilo. Pretresom putničkog motornog vozila 'mercedes' C klase, na sjedištu suvozača, zadnjem sjedištu i u prtljažniku, pronađeno je 97 većih pakovanja oblijepljenih selotejp trakom, sa sadržajem zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Policijski službenici su, pretresom teretnog motornog vozila u zadnjem dijelu prikolice pronašli još 53 takva pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je skank”, navedeno je tada u saopštenju policije.

Bonus video: