Veliko srce Kralja cigana: 10 miliona za stanove beskućnicima

Tajson Fjuri će svih 10 miliona od zarade u ringu Los Anđelesa potrošiti za stanove beskućnicima
70 pregleda 0 komentar(a)
Tajson Fjuri, Foto: Instagram
Tajson Fjuri, Foto: Instagram
Ažurirano: 02.12.2018. 21:36h

U Diseldorfu je sa trona skinuo Vladimira Klička prije tri godine, u ringu Los Anđelesa tajson Fjuri je dokazao od kakvog je šampionskog kova u velikoj borbi sa Dontejom Vajlderom...

Samo 20 sati od spektakularne borbe i remija u "Stejpls centru", britano - Irac, sa nadimkom Kralj cigana je pokazao i koliko ima srce.

"Cijeli honorar od borbe sa Vajlderom pokloniću. Čim se vratim kući počeću izgradnju stanova za beskućnike. Njima je najpotrebnije, a ja nisam biznismen niti želim da budem milioner ili milijarder. Ja sam bokser, i to je moja strast i ljubav", kazao je Fjuri.

Prema pisanju britanskog "Telegrafa" Fjuri će od meča sa Vajlderom zaraditi najmanje 10 miliona dolara.

"Jednog dana ću otići, ali tog dana ne želim da novac ponesem sa sobom. Bolje ga je dati nekome kome je najpotrebniji. Ovdje na par minuta od centra Los Anđelesa vidim na hiljade beskućnika, tako je u cijelom svijetu i u Britaniji. I tu se ne želim zaustaviti već ću formirati i dobrotvorni fond za pomoć u liječenju od droga i alkoholizma. Ne želim da novac utiče na razvoj i formiranje moje djece. Jako je lagano i prosto da živiš na račun nečije reputacije. Previše je slučajeva da djeca uspješnih i bogatih ništa ne naprave u životu, jer su imali sve. Meni nikada nije bilo lako, jer sam od malena teško radio i sve što sam zaradio je uz ogroman trud i samoodricanje", naglasio je Fjuri.

A i sam Fjuri je bio žrtva droga i depresije zbog koje je ostao bez titula WBO, WBA i IBF osvojenih u Diseldorfu.

"Kada je došao kod mene u salu imao je 152 kilograma. Šteta da je primio taj udarac u 12. rundi, jer bi dobio i ne bi bilo neriješeno. Bio bi to najveći povratak u sitoriji. Divim mu se da je nakon takvog udarca nastavio i bio opasniji do posljednjeg gonga. Njegova volja je nešto neviđeno, i to je i najveća pobjeda savremene psihologije. Takav meč nakon svega kroz šta je prošao u životu, jednostavno oduševjava" kazaio je Riki Haton,m, bivši bokserski prvak i sekundant Fjurija.

Bonus video: